Cumhuriyetin Bayramı kutlamaları önceki akşam CSO Ada Ankara’da konser ile devam etti. İsviçre’nin, Cumhuriyet’in ilanının ve Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle Türkiye’ye özel ithaf ettiği eserin dünya prömiyeri yapıldı. Eserde Türk ve İsviçre müziği bir arada kullanıldı.
#CSO Ada AnkaraSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "2023, Türkiye-Macaristan ilişkileri için önemli bir yıldır. Çünkü 18 Aralık 1923'te Dostluk Antlaşması'nı imzaladık. Türk- Macar Kültür Yılı kutlamalarına da başlayacağız" dedi.
#Mehmet Fatih KacırBu haftaki Şezlong Sohbetleri’nin konuğu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras... 1700’lerde Mora Yarımarası’ndan gelen büyük büyük dedelerinin Bodrum’u kuran ilk Osmanlı paşaları olduğunu söylüyor, “6-7 kuşak öncesinden bugüne baktığımda soyağacımızda karşıma çıkan isimler Bodrum’un gelişim sürecinin de bir özeti gibi” diyor.
#1Almanya’nın başkenti Berlin’de doğup büyüyen Türk kökenli genç avukatlardan Onur Özata, aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü teröristleri tarafından katledilen 8 Türk, bir Yunan ve bir Alman kadın polis cinayetlerinin perde arkasını, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’ndeki duruşmaları, sanıklara verilen cezaları ve kurban yakınlarının yanı sıra başta Almanya’daki Türkler ve Türk kökenliler olmak üzere, sağduyulu herkesin yaşadığı hayal kırıklıklarını Japonya’ya taşıdı.
#Avrupadan HaberlerBestekar Can Atilla’nın dünya barışına çağrıda bulunduğu ‘57. Alay-Gelibolu Senfoni No: 2’ adlı eseri, çok sesli müziğin dünyaca tanınan en başarılı temsilcilerinden İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile birlikte Türk ve ABD’li solistler tarafından icra edildi.
#57. Alay-Gelibolu Senfoni No: 2Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Türk-Japon Dostluğu’nun 125. yılı nedeniyle konser verdi. CSO Orkestrasını Japon şef Seiji Mukaiyama yönetti. Konserde, Mukaiyama tarafından iki ülkenin dostluğunda önemli bir rolü olan Ertuğrul Fırkateyni ve Japon vatandaşların Türkler tarafından Tahran’dan kaçırılmasına dair yazılan eserler seslendirildi.
#KONSER