Yaz sıcağında yenen ve üstüne bir bardak çeşme suyu içilen yıllardan, kar yağan sokağa bakılarak evlerde kaşıklanan dondurmalı günlere gelindi. Çocuklar sokaklarda oynamıyor eskisi gibi... Ama hala ellerde dondurmalarla eskiden kalan bir anıyı yaşıyoruz gizli bir sözleşmeyle. MADO, o gizli sözleşmede bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönen herkesle işbirliği içine girdi. Ne sütünden, ne de salebinden ödün verdi. Ne kadar büyüdüyse o kadar da sadık kaldı geçmişine. Tam 150 yıldır lezzet serüveni içinde yol alan MADO, bugünlere sayısız öncü adım atarak, zor köprüler geçerek engeller atlayarak geldi. Türkiye’nin dondurmada en tanınan markalarından biri olan MADO’nun birbirinden leziz dondurmalarını işletme sahibi Soner Şafak’tan dinledik.
#1ALAÇATI’nın ünlü dondurmacılarından Gelato Fabbrica, birbirinden lezzetli çeşitleriyle beğeni topluyor. Gelato Fabbrica, pancar şekeri kullanılarak ürettiği dondurmalarıyla gerçek ev yapımı doğal lezzetleri barındırıyor. Gelato Fabbrica’nın kurucularından Ali Rıza Cankorur ve Elra Ağın Cankorur, “Biz dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu” diyor.
#1