Lezzetli bir akşam yemeği ya da kahvaltı sonrasında sıra tava ve tencerelerin temizliğine geldiğinde kurumuş yağlı yüzeyler ve yapışmış yemek kalıntılarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğer zamanında yıkamazsanız tencere ve tavaların temizlenmesi zaman alabilir, hatta kalıcı lekelere bile sebep olabilir. İşte tencere ve tavalarınızın uzun süre yeni gibi görünmesini sağlayacak temizlik ipuçları...
#Seramik Tava Ve TencerelerAlışverişe gittiğimizde en iyi ürünleri almaya, sebze ve meyveleri iyi yıkamaya, doğru pişirme teknikleriyle sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz. Kendimizce mutfağımızdaki her detaya dikkat ediyoruz. Ancak bu kadar titiz davrandığımız halde maalesef ki farkında olmadan yaptığımız hatalar, sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim, evimizin kalbi olan mutfağımızda bazı şeyleri doğru yapamazsak, hastalıklara da davetiye çıkarmış oluyoruz. Peki, doğru mutfak malzemelerini kullanıyor muyuz? Kullandığımız plastik ürünler bize nasıl zarar veriyor? Kullandığımız tencere ve tavalar sağlığımızı nasıl bozuyor? Gelin, hep birlikte mutfağımızdaki tehlikelere birlikte bir göz gezdirelim.
#SağlıkBenim ‘demir döküm’ maceram 5 yıl önce kendi ekşi mayamı yapıp evde sağlıklı ekmek pişirme derdine düşünce başladı. Ekmeği döküm tencerede pişirmek taş fırın etkisi yaratıyor; güveçlere sınıf atlatıyor. Tavalarının alametifarikasıysa etleri muhteşem mühürlüyebilmesi...
#Demir DökümGünlük yaşamda kullanılan pek çok farklı çeşitte mutfak ürünleri bulunuyor. Güzel ve lezzetli yemekler yapmak için mutfak gereçlerinin de doğru seçilmesi gerekir. Emaye mutfak gereçleri çok fazla ön plana çıkıyor. Emaye nedir, nereden alınır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Emaye Nedir Nereden Alınır?Mutfakta işimizi kolaylaştıran bulaşık makineleri en önemli cihazlardan biri… Ancak bulaşıklarınızın daha temiz çıkması ve makinenin daha uzun süreli kullanımı için bazı detaylara dikkat etmekte fayda var. İşte bulaşık makinenizin yıkama performansını etkileyen 5 ipucu…
#Bulaşık MakinesiDöküm tencere ve tavalar son dönemde mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. İyi ısınan geç soğuyan, fırına da girebilen, pişirme dengesi çok başarılı olan döküm ürünler neredeyse her şeyi pişirmeye uygun. Ancak malzemesi demir olduğu için bunun birkaç istisnası var. Sizin için döküm tencere ve tavalarda pişirilmesi çok uygun olmayan malzemeleri araştırdık.
#Döküm TencerelerProfesyonel mutfakların vazgeçilmezi döküm tavada yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor. Özellikle et yemekleri konusunda oldukça iddialı olan bu tavalar, etin mühürlenmesini kolaylaştırıyor. Yumuşacık etler için sıkça tercih edilen döküm tavaların nasıl temizleneceği ise merak konusu.Sizler için birkaç temizleme yöntemi derledik.
#Döküm TavaKoronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlar daha güvenli ve hijyenik olduğu gerekçesiyle evde ekmek yapmaya başladı. Özellikle dijital tüketim trendinde ekmek yapma makinesi en üst sırada yer aldı. Yapılan bir araştırmaya göre, son 10 gün içinde ekmek yapma makinesine olan talep yüzde 1500 arttı. Talep rekoru nedeniyle e-ticaret sitelerinde makinenin fiyatı 3 bin liraya kadar çıkarken ürüne tükenmek üzere ibaresi eklendi.
#Evde Ekmek Nasıl YapılırDünyanın en önemli fuarlarından Ambiente, 96 ülkeden 3 bin 483 şirketin katılımıyla Almanya’nın Frankfurt kentinde açıldı. Fuara dünyadan katılan şirket sayısı azalırken, Türk şirketlerinin sayısı hızla artıyor. Türkiye bir zamanlar altı şirketle temsil edildiği fuarda, bugün 126 şirketle en önemli katılımcı ülkelerden biri haline geldi.
#Ambiente FuarıHazır hâlâ Yerli Mallar Haftası’ndayken, bu hafta bize ait zanaatlardan bahsedeceğim: Fırın ve mangala aynı anda sahipmiş hissi uyandıran dökme demir tencere. Yemek karıştırıken garip bir güven veren şimşir. Elimizin uzantısı Sürmene bıçakları ve benzersiz bakır tavalar... Bu zanaatların yok olmasını engellerken, Çin yapımı ürünlerin zararlarından da korunacaksınız .