Büyük olasılıkla sizin de dikkatinizi çekiyordur... Son dönemde birçok kişi büyük kentlerden olabildiğince kaçmaya çalışıyor... Kimi tası tarağı toplayıp doğanın kollarında yeni bir yaşam kuruyor, kimi de geçici sürelerle toprakla bütünleşerek günlük hayatın derdinden tasasından uzaklaşıyor.
#Jennifer GarnerTam da şu günlerde büyük kentin beton yığınlarından kaçıp kendinizi doğanın kollarına bırakmak ister misiniz? Büyük olasılıkla özellikle de havalar iyice ısındığında bunu düşünmeyen pek azdır. Kimi deniz kıyısına kaçmak ister kimi de toprakla iç içe olabileceği bir doğa parçasına.
#Nikki ReedTürkiye'de en az yağış alan yerlerden olan ve adı erozyonla anılan Konya'nın Karapınar ilçesinde, 33 yıl önce ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi yapmaya başlayan 74 yaşındaki Osman Büyüksırıtoğlu'nun vahayı andıran bahçesi ilgi görüyor. Bahçesinde yaklaşık 2 bin ağaç, suni gölet ve 40 farklı hayvan türü bulunan Büyüksırıtoğlu, yol kenarında da 10 kilometrelik alanda ağaçlandırma yaparak erozyonla mücadeleye katkı yaptı.
#KonyaManisa'nın Ahmetli ilçesinde demir yolu yol kontrol memurluğundan emekli olan Mehmet Erbil (69), çalıştığı dönemdeki gibi her gün 20 kilometrelik yol yürüyerek hem diktiği ağaçlara bakıyor hem de raylara bırakılan kaplumbağaları kurtarıyor. Demir yolu hattına 3 bin, ildeki dağlara ise 6 bin fidan diken Erbil, "Yanımda kaplumbağalar için su taşıyorum. Binlerce kaplumbağa kurtardım, kurtarmaya da devam ediyorum" dedi.
#ManisaHani genellikle insanların çocukları için kullanılan bir deyim vardır: "Evladının tahtını yaparsın ama bahtını yapamazsın" diye. İşte o, her ikisini de yıllar içinde sevgiyle, sabırla ve sahip olduğu öngörüyle yaptı. Üstelik üç çocuğu için de geçerli bu durum. İlk göz ağrısı, en büyük çocuğu bir süre sonra ülkesinin tahtına kraliçe olarak oturacak. Üstelik, kızının bugünlere ulaşmasında perde arkasında onun büyük rolü olduğunu bilmeyen yok. Diğer kızı, ülkesinin en zengin ve soylu ailelerinden birine gelin gitti. Tek oğlu da hatırı sayılır bir Fransız ailenin kızıyla evlendi.
#Carole MiddletonManisa'ya özgü endemik bir tür olan ve Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen 'Manisa lalesi' (tulipa orphanidea), havaların ısınmasıyla birlikte çiçek açtı. Yılda sadece bir kez açan koruma altındaki Manisa lalesini koparanlara, 80 bin 460 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
#ManisaBaharın gelmesine rağmen bir türlü açılmayan çadır ve karavan alanları sonunda kamp meraklılarını sokaklara döktü. Aralarında Türklerin de bulunduğu, başkent Berlin’e çıkarma yapan bine yakın doğa tutkunu karavan sahibi, topladıkları 44 bin imzayla kamp alanlarının açılmasını istedi.
#KaravanMimar mevcut projelerini şekillendirdiği gibi yeni yaratımlar ortaya koyan kişidir. Yeni bir bina tasarlayabilir ve bu sırada binaya hayat tarzını ve zevkini yansıtır. Binaların başlangıcından, tamamlanma aşamasına kadar projeyle ilgilenen kişidir. Bazı mimarlar ise farklı bakış açıları ile mimarı dünyaya imzalarını atmış kişilerdir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Küresel ısınma, kurak geçen kış ayları ve kaçak sondajlar gibi birçok farklı nedenlerle su miktarında ciddi azalmanın yaşandığı Antalya'nın önemli şelalesi Düden, son yağmurlar ile birlikte çağlamaya başladı. Eşsiz manzarası ve doğa güzelliğiyle dikkat çeken şelale, yerli ve yabancı olmak üzere turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.
#Düden Şelalesi NeredeTürkiye onu sigara karşıtlığı, çevreye duyarlılığı, gezi tutkusu ve bir de ünlülerle girdiği polemiklerle tanıdı. Kamuoyunun ‘Huysuz profesör’ lakabını taktığı 70 yaşındaki Prof. Dr. Orhan Kural yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Orhan Kural 2018’de çektiği ve ölümünden sonra yayınlanmasını istediği videoda, “Kürk giyenler ve avcılar cenazeme gelmesin. Tek bir canlı çiçek bile istemiyorum” diye vasiyet etti.
#Gazetehaberleri