Doğ Karadeniz'de 'af' beklentisi ile yaylalara yapılan kaçak yapılar doğayı tehdit ediyor. Yapılan olanlarca kaçak yapı yükselirken, bu bölgelerde atılan çöplerin Karadeniz kıyısına ulaştığı ve bunun da kirliliğe yol açtığı tespit edildi. Doğal ve Tarihi Değerler Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Kaçak yapılara ‘af gelebilir’ düşüncesi çok yanlıştır. Yaylalar tahribat altında, yerleşim, hayvancılık alanı neresi belli değil. Deniz kirliliğinde en büyük etkenin, yaylarda kaçak kontrolsüz, ne olduğu belli olmayan tesisleşmelerden kaynaklandığını ortaya koyduk” dedi.
#KaradenizDoğu Karadeniz'de yiyecek arayışı için indikleri yerleşim yerlerine inen ayılar tehlike oluşturuyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Mühendisliği Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, doğada yürüyüş yapan turistleri ayılara karşı uyardı ve "Eğer ayı karşılaşması söz konusu ise gürültülü olunmasını ve hatta bağırarak şarkı söylemelerini öneriyorum" dedi.
#Doğ Karadenizİyi bir dönerin lüks ‘fine dining’ lokantalarında servis edilen et yemeklerinden eksiği yok, fazlası var. Ama haz vermesi için dönercinin işini sevmesi, gerçek usta olması lazım. Etten anlaması, onu iyi terbiye etmesi ve döneri etin neresinden yapıp nasıl saracağını da bilmesi gerek...
#DÖNERVenedikli Marco Polo’nun İstanbul üzerinden Asya ve uzak Çin’e kadar uzanan gezileri kuşaklar boyu büyük bir hayranlıkla okundu. Peki ünlü gezgin bu bölgelere gerçekten gitti mi? Marco Polo’nun gezileri bilim dünyasında hálá tartışılan bir konu. Kimisi onu büyük bir palavracı olarak görüyor ve yazılarını oturduğu yerden yazdığını belirtiyor.