Doçentlik Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, doçentlik sınavının eser incelemesinde başarılı olmasına rağmen birinci, ikinci veya üçüncü sözlü sınavda başarı elde edemeyen ya da başarısız sayılan aday, her defasında en erken izleyen ikinci sınav döneminde sözlü sınav için yeniden başvurabilecek.
#Doçentlik Sınav YönetmeliğiYÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Kanunu'nda yapılacak değişiklik ile kurulda sadece rektörlerin yer alacağını bildirirken, Harp okulları, GATA ve Polis Akademisi’nin ise kuruluş yasalarını değiştirmemesi halinde artık ÜAK’da yer almayacağını açıkladı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi alınacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, üniversite bünyesinde, profesör, doçent ve DR. öğretim üyesi olmak üzere 22 kişi istihdam sağlayacak. Adaylar başvurularını 15 gün içerisinde tamamlayarak şahsen yapacaklar. Peki, Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi başvuru şartları neler? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte, o konu hakkında detaylar.
#Namık Kemal Üniversitesi Öğretim GörevlisiOrta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik personel alacağını duyurdu. Devlet Personel Başkanlığı tarafından resmi internet sitesinde yayınlanan ilanın detayları da mevcut. İşte Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademik personel alımı ilanı hakkında tüm detaylar
#Orta Doğu TeknikYÖK tarafından hazırlanan, doktor öğretim üyeliği, doçentlik ve profesörlüğe yükseltilme ve atanma işlemlerini düzenleyen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre doktor öğretim üyeleri, ilgili yönetim kurulunun görüşü alındıktan sonra en az bir, en çok dört yıl süreyle atanacak. Doçent kadrolarına atama için belirlenen ek koşullar arasında sözlü sınavın yer alması halinde ÜAK tarafından oluşturulacak jüriler tarafından yapılacak bu sınavda başarılı olmak gerekecek. Profesör kadrolarına atanabilmek için doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bir bilim alanında çalışmış olmak gerekecek.
#Öğretim Üyesi‘Doçentlik Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, doçentlik değerlendirmesi, Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) görüşü üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen bilim veya sanat alanlarında, adayın akademik yayın ve çalışmalarının incelenmesiyle yapılacak. Başvurular için ÜAK bünyesinde ‘Doçentlik Komisyonu’ kurulacak, adayların durumlarıysa veri tabanında kontrol edilecek. 15 Nisan’da başlayan 2018 nisan dönemi doçentlik başvuruları 30 Nisan’da sona eriyor.
#Doçentlik BaşvuruYÖKDİL sınav sonuçlarının günler geçmesine rağmen açıklanmaması sosyal medyaya da konu oldu. 17 Mart'ta gerçekleşen YÖKDİL sonuçlarıyla ilgili Anadolu Üniversitesi'nden bir duyuru bekleyen adaylar, Twitter üzerinden yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor. Peki YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu? İ
#YÖKDİLYÖKDİL sınav sonuçları için araştırmalar devam ediyor. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, sorularının yüzde 10'u erişime açılan YÖKDİL sınavının tamamının erişime açılması için yapılan başvuru adayın lehine sonuçlandırıldı. YÖKDİL sorularının tamamına ulaşan adayların gözü kulağı şimdi sonuç duyurusunda. Peki YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?
#YÖKDİLYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, tıp ve hukuktan sonra mühendislik fakültelerine de baraj geleceğini açıkladı. Buna göre, ziraat, su ürünleri ve orman fakülteleri hariç mühendislikte en düşük başarı sırası 240 bin olacak. Mimarlık fakülteleri için de baraj hazırlığı yapılıyor.
#YÖK