Disiplinlerarası Beyin Araştırmaları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Batı, beynin kullanılmadığında yapısal olarak küçüldüğünü belirtti. Bunu engellemek adına “beyin tabanlı öğrenme” metodunun önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Batı, "Uygun üslupla öğrenmek, zamanlamayı işin içine sokmak, risk almak, doğru teknikleri uygulamak, öğrenmeyi bir ihtiyaç olarak görmek, kullanılabilir öğrenme pratiklerini geliştirmek, hikayeleştirerek öğrenmek önemli" dedi.
#Uğur BatıEskiler ‘eşik hastalığı’ dermiş. Eve girince hasta olanlar, yataklara düşenler, surat düşürenler, karnı ağrıyanlar, başı ağrıyanlar... “Dünya kazan, ben kepçe” diyenler, genetiğiniz çözüldü. Genetik uzmanı Doç. Dr. Korkut Ulucan’la ‘wanderlust geni’ni konuştuk.
#WanderlustGelişen teknoloji ile birlikte artık birçok genetik hastalığın tanısının konulabildiğine dikkat çeken Doç.Dr. Korkut Ulucan, “Genetik analizler hastalıklara yatkınlık veya tam teşhis konmasının yanında, özellikle ilaç dozajlarının belirlenmesine de büyük katkı sağlamaktadır” dedi.
#Genetik SağlıkÜsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Korkut Ulucan, son günlerde kamuoyunda sıkça gündeme gelen bonzai kullanımında genetik yatkınlığın da göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.