Kırıkkale'de Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura ve ekibi tarafından yürütülen kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan Hitit İmparatorluğu dönemindeki kraliyet ailesinin kullandığı çivi yazılı mührün üzerinde, "Bunu bozan ölecektir" ifadesi dikkat çekiyor. Matsumura, 'Hattuşa'dan kral ve kraliçe buraya bir şeyler göndermiş. Bu da bu şehrin Hattuşa ile kraliyet ailesi arasında yoğun ilişkiler içinde olduğunu gösteriyor.' ifadelerini kullandı.
#ArkeolojiKırıkkale'de, Erken Tunç Çağı'ndan Osmanlı dönemine kadar iskan görmüş ve her dönem doğu-batı geçiş noktasının üzerinde adeta doğal bir köprü görevinin üstlendiği tahmin edilen Büklükale'de, Japonyalı arkeolog başkanlığında yapılan kazı çalışmalarında binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkartılıyor.
#KırıkkaleKırıkkale'de, Erken Tunç Çağı'ndan Osmanlı dönemine kadar iskan görmüş ve her dönem doğu-batı geçiş noktasının üzerinde adeta doğal bir köprü görevinin üstlendiği tahmin edilen Büklükale'de, Japonyalı arkeolog başkanlığında yapılan kazı çalışmalarında binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkartılıyor.
#ArkeolojiKırıkkale'de binlerce yıllık tarihi gün yüzüne çıkartmaya devam eden Japonyalı arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura tarafından yapılan kazı çalışmalarında milattan önce Ukrayna topraklarından ayrılan Kimmerler'in, Anadolu'daki ilk yerleşim yerinin Büklükale olduğunu tahmin ediliyor. Matsumura, "Şimdi Rusya ile savaş yapan Ukrayna bölgesinden Kimmerler diye kavimler Anadolu'ya gelmiş. Onlar tarafından yapılmış olan yerleşme yada kale. Biz Anadolu'da ilk defa burada tespit etmiş olduk" dedi.
#KırıkkaleKırıkkale'de binlerce yıllık tarihi gün yüzüne çıkartmaya devam eden Japonyalı arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura tarafından yapılan kazı çalışmalarında milattan önce Ukrayna topraklarından ayrılan Kimmerler'in, Anadolu'daki ilk yerleşim yerinin Büklükale olduğunu tahmin ediliyor. Matsumura, "Şimdi Rusya ile savaş yapan Ukrayna bölgesinden Kimmerler diye kavimler Anadolu'ya gelmiş. Onlar tarafından yapılmış olan yerleşme yada kale. Biz Anadolu'da ilk defa burada tespit etmiş olduk" dedi.
#KırıkkaleJapon arkeolog Kimiyoshi Matsumura, 40 yıldır Anadolu’daki medeniyetlerin izini sürüyor. 1981’de turistik gezi için geldiği Türkiye’de üniversite öğrenimini tamamlayan Matsumura, “Türkiye eski medeniyetler açısından çok zengin bir ülke. Yapılacak çok iş var” dedi.
#Muhammet Fatih GÖKMEN/AA