Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz haberleri sayfasında Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 120 Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kış ayları ile solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan bakteri ve virüslerin artış gösterdiğini, bunların birbiri ile karışabilen hastalıklar olduğunu söyledi. Kayıpmaz, "Bu noktada nezleye sebep olan rinovirüs, RSV (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) gibi virüsler, gribe sebep olan influenza A, B gibi virüsler ve son 2 yıldır ülkemizin, dünyanın gündemini meşgul eden Covid-19'a sebep olan Sarscov 2 virüsü aynı anda çok sayıda vakaya yol açan bir solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor. Şu an için gripte önceki senelerden farklı anormal bir yükseliş söz konusu değil" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kış ayları ile solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan bakteri ve virüslerin artış gösterdiğini, bunların birbiri ile karışabilen hastalıklar olduğunu söyledi. Kayıpmaz, "Bu noktada nezleye sebep olan rinovirüs, RSV (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) gibi virüsler, gribe sebep olan influenza A, B gibi virüsler ve son 2 yıldır ülkemizin, dünyanın gündemini meşgul eden Covid-19'a sebep olan Sarscov 2 virüsü aynı anda çok sayıda vakaya yol açan bir solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor. Şu an için gripte önceki senelerden farklı anormal bir yükseliş söz konusu değil" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı, YouTube iş birliğiyle koronavirüs aşıları hakkında vatandaşları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında YouTube içerik üreticileriyle Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.
#KoronavirüsKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Kurban Bayramı'nda koronavirüs tedbirlerine uyumun daha da önem kazanacağını vurgulayarak, "Bayram ziyaretlerinde salgının bitmediği unutulmamalı" dedi. Kayıpmaz, ''Bayram ziyaretlerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını unutursak vaka sayılarının artmasına zemin hazırlamış oluruz. Bayram ziyaretlerinde virüsün yayılmasını önlemek için kapalı ortamlarda kalabalık şekilde bulunulmaması gerekiyor. Kapalı ortamlarda mümkün olduğunca az kişinin bulunmasını, bu ortamların sık sık havalandırılmasını, ziyaretlerin kısa tutulmasını ve ziyaretlerde yenilip içilmemesini tavsiye ediyorum. Tatile gidenler otellerin özellikle restoran, lobi gibi kapalı alanlarında daha dikkatli olmalı, sosyal mesafeyi korumalı ve mümkün olduğunca az yerle temas ederek hijyene dikkat etmeliler'' diye konuştu.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, küresel yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde başlatılan toplumsal bağışıklamada, ilk doz hangi aşıdan yapıldıysa ikinci dozun da o aşıdan olması gerektiğini belirtti.
#Sağlık BakanlığıKoronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede, ev içinde bir araya gelmenin artabileceği üç haftalık yarıyıl tatili boyunca da maske, fiziksel mesafe, hijyen kurallarına uyulması, kapalı alanlarda vakit geçirilmemesi, çekirdek aile dışında bir araya gelmekten kaçınılması gerektiği belirtildi. Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz,"Yarıyıl tatili, başka insanlarla bir araya gelmek için fırsat olarak düşünülmemeli. Sadece çekirdek aile olarak ev içinde paylaşımların artacağı günler olarak değerlendirilmeli" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, maske kullanımı konusunda uyardı. Ventilli olsun olmasın N95 ve FFP2 tarzı maskelerin halkın kullanımına uyun olmadığını vurgulayan Kayıpmaz, “Üzerinde bir valfi bulunan N95 veya FFP2 tarzında maskelerin, uçaklarda veya toplu alanlarda kullanılması uygun değil” dedi.
#Sağlık BakanlığıAnkara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
#AnkaraSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Çin menşeli koronavirüs aşısının Türkiye'ye geldikten sonra aşı merkezlerine dağıtımı konusunda Sağlık Bakanlığı'nın çalıştığını söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Öncelikle en yüksek riskteki kişiler aşılanacak. Sağlık kuruluşlarında, temel sağlık hizmetlerinin sunulduğu Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi gibi kuruluşlarda hatta Evde Sağlık Hizmetleri bağlamında bu aşılar uygulanabilir" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, 'Bizim için aşının menşei değil etkinliği ve güvenilirliği önemlidir. Odaklanmamız gereken nokta burası olmalıdır' dedi. Kayıpmaz, 'Aşılar ülkemize 11 Aralık’tan itibaren gelmeye başlayacak. Ama bu aşı geldikten sonra elbette ki hemen uygulanmayacak. İlk aşılar geldikten sonra Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda (TİTCK) bu aşıların ülkemiz standartlarını karşılayıp karşılamadığı test edilecek. Ondan sonrasında eğer ülkemiz standartlarına uygunluk saptanırsa aşıya bu kurumumuz erken kullanım onayı verecek. O kullanım onayının ardından aşılama başlayacak. Yaklaşık olarak da bu 2 hafta sürecek bir süreç' ifadelerini kullandı.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “İnsanlarımız belirlenen aşamalar doğrultusunda sıra kendilerine geldiğinde, benim şahsi kanaatimce aşılarını olmalıdır. Ben de sağlık çalışanı olarak birinci grupta yer alıyorum. Ben de aşılar ülkemize gelir gelmez bu aşıları olacağım” dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSon dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “İnsanlarımız belirlenen aşamalar doğrultusunda sıra kendilerine geldiğinde, benim şahsi kanaatimce aşılarını olmalıdır. Ben de sağlık çalışanı olarak birinci grupta yer alıyorum. Ben de aşılar ülkemize gelir gelmez bu aşıları olacağım” dedi. Kayıpmaz, "Aşılar ülkemize geldikten sonra Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) yapacağı incelemelerin ardından eğer aşılar ülkemiz standartlarına uygun bulunur ve yapılmaya başlanırsa insanlarımız bu aşıyı olmak için birbirleri ile yarışacak" ifadelerini kullandı.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüs hastalığında 14 günlük karantina sürecinin bazı durumlarda değişebildiğini söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Eğer kişi hastalığı yoğun bakımda atlatmışsa veya kişide bağışıklık sistemi ile ilgili bir rahatsızlık var ise o zaman 21 güne kadar uzayabiliyor. Sağlık çalışanları sağlık sisteminde bir aksamaya yol açmamak için yine fedakarca çaba göstererek 7'nci günün sonunda 2 PCR testi negatifliği var ise tekrardan görevi başında dönüyor" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSon dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, son zamanlarda artan vaka sayılarında özellikle gençlerin de olduğuna dikkat çekerek, "Hastalığın daha çok 25- 49 yaş arasındaki kişilerde yoğunlaştığını görüyoruz." dedi. Doç. Dr. Kayıpmaz, genç hastaların da altta yatan hiçbir hastalığı olmadığı halde yoğun bakımda yatarak tedavi gördüklerini belirterek "Ne yazık ki hayatını kaybeden genç hastalarımız var, oluyor" diye konuştu.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Covid-19'u geçiren bir kişi teorik olarak 3 ay kadar bu hastalıktan korunabilir. Ama 3 ay geçtikten sonra vücudunuzda yeterli bir antikor oluşmamışsa yeniden hastalığa yakalanabilirsiniz, eğer tedbirsiz davranırsanız" dedi.
#KoronavirüsSon dakika haberi.. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kan grupları ile Covid-19 arasındaki ilişkiye dair, "Hangi kan grubu olursa olsun, her ne kadar çalışmalarda belirli kan gruplarında hastalarda daha nadir olduğu gösterilmiş olsa da tedbirler tüm kan grupları için aynıdır. Kişinin kan grubu ne olursa olsun, kan grubunun koronavirüsten koruyucu bir yönü yoktur" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Kişilerde hastalığa bağlı veya hastalığa bağımsız karantina süresince herhangi bir acil durum gelişirse onların hastanelerin acil servislerine başvurması durumunda evden çıkmaları karantina ihlali olarak sayılmamaktadır” dedi.
#Bilim KuruluSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklanan kısıtlamaların 2 haftalık süre sonunda yeniden ele alınacağını belirtti. Kayıpmaz, "Ümit ediyorum ki bireysel tedbirler, kapatma ve kısıtlama kararları neticesinde hasta sayıları kontrol altına alınır. Buna rağmen 2 hafta sonra yine başladığımız noktadaysak hasta sayılarındaki, ağır hasta sayılarındaki artış, bizim sağlık kapasitemize ciddi basınç oluşturmaya devam ederse o zaman daha sert tedbirler de gündeme gelir" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Ankara'da günlük vaka sayısının yüzde 60 oranında düşmesinde filyasyon ekiplerinin temaslı takibinin büyük rol oynadığını söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Sahada ciddi anlamda ekipler gece yarılarına kadar hastalığın izini sürdü. Temaslı taraması ve pozitif saptanan kişilerin izolasyonu ile birlikte, denetimlerin artırılmasıyla vaka sayıları ciddi anlamda düşüşe geçti" dedi.
#Bilim KuruluSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kış ayları ile solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan bakteri ve virüslerin artış gösterdiğini, bunların birbiri ile karışabilen hastalıklar olduğunu söyledi. Kayıpmaz, "Bu noktada nezleye sebep olan rinovirüs, RSV (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) gibi virüsler, gribe sebep olan influenza A, B gibi virüsler ve son 2 yıldır ülkemizin, dünyanın gündemini meşgul eden Covid-19'a sebep olan Sarscov 2 virüsü aynı anda çok sayıda vakaya yol açan bir solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor. Şu an için gripte önceki senelerden farklı anormal bir yükseliş söz konusu değil" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kış ayları ile solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan bakteri ve virüslerin artış gösterdiğini, bunların birbiri ile karışabilen hastalıklar olduğunu söyledi. Kayıpmaz, "Bu noktada nezleye sebep olan rinovirüs, RSV (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) gibi virüsler, gribe sebep olan influenza A, B gibi virüsler ve son 2 yıldır ülkemizin, dünyanın gündemini meşgul eden Covid-19'a sebep olan Sarscov 2 virüsü aynı anda çok sayıda vakaya yol açan bir solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor. Şu an için gripte önceki senelerden farklı anormal bir yükseliş söz konusu değil" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, son dönemlerde COVID-19 vaka artışının Omicron varyantından kaynaklandığını vurgulayarak, virüsün çok hızlı yayıldığı ve kolay bulaştığı şu ortamda aşıların çok daha önemli hale geldiğini söyledi.
#Utku ŞİMŞEK/İHASağlık Bakanlığı, YouTube iş birliğiyle koronavirüs aşıları hakkında vatandaşları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında YouTube içerik üreticileriyle Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.
#Sağlık BakanlığıSağlık Bakanlığı, YouTube iş birliğiyle koronavirüs aşıları hakkında vatandaşları bilgilendirmek, bu konuda sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında YouTube içerik üreticileriyle Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. “Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol” temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.
#KoronavirüsKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Kurban Bayramı'nda koronavirüs tedbirlerine uyumun daha da önem kazanacağını vurgulayarak, "Bayram ziyaretlerinde salgının bitmediği unutulmamalı" dedi. Kayıpmaz, ''Bayram ziyaretlerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını unutursak vaka sayılarının artmasına zemin hazırlamış oluruz. Bayram ziyaretlerinde virüsün yayılmasını önlemek için kapalı ortamlarda kalabalık şekilde bulunulmaması gerekiyor. Kapalı ortamlarda mümkün olduğunca az kişinin bulunmasını, bu ortamların sık sık havalandırılmasını, ziyaretlerin kısa tutulmasını ve ziyaretlerde yenilip içilmemesini tavsiye ediyorum. Tatile gidenler otellerin özellikle restoran, lobi gibi kapalı alanlarında daha dikkatli olmalı, sosyal mesafeyi korumalı ve mümkün olduğunca az yerle temas ederek hijyene dikkat etmeliler'' diye konuştu.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüs salgınına ilişkin mücadelesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, delta plus varyantının Türkiye'de 3 kentte görüldüğünü de açıkladı. Bakan Koca, 'Kurban Bayramı için kısıtlama olacak mı?' sorusunun yanıtını da verdi. Bunun yanı sıra Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, CNN TÜRK yayınında aşı olmayanlara kısıtlama olup olmayacağına ilişkin de açıklamalarda bulundu.
#KoronavirüsSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüs salgınına ilişkin mücadelesiyle ilgili önemli açıklamalardabulundu. Bakan Koca, delta plus varyantının Türkiye'de 3 kentte görüldüğünü de açıkladı. Bakan Koca, 'Kurban Bayramı için kısıtlama olacak mı?' sorusunun yanıtını da verdi. Bunun yanı sıra Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, CNN TÜRK yayınında aşı olmayanlara kısıtlama olup olmayacağına ilişkin deaçıklamalarda bulundu.
#Afşin Emre KayıpmazSağlık çalışanları ve 50 yaş üzerine 3’üncü doz aşılama dün başladı. Peki hatırlatma (rapel) dozu da denilen bu aşı kimlere ve kaçar ay arayla yapılacak? 3’üncü dozda farklı aşı vurulabilecek mi? Hürriyet sordu, Bilim Kurulu üyeleri yanıtladı...
#GazetehaberleriKovid-19'la mücadelede 'yerinde karar' döneminin ilk uygulamaları mart ayında başlayacak. Yerinde karar döneminin ayrıntıları 1 Mart tarihli kabine toplantısında belli olacak. Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde hayata geçirilen "yerinde karar" döneminde her ildeki vaka sayısı, aşılama oranı gibi veriler normalleşme adımlarının atılmasında belirleyici rol alacak.
#Yerinde Karar Dönemi Nedir?Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerdeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 'İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.' dedi. Bu gelişmenin ardından gözler kafe, restoran ve lokanta benzeri işletmelerin açılacağı tarihe çevrildi. Peki, kafe lokanta ve restoranlar ne zaman açılacak?
#Kafeler Ne Zaman AçılacakKoronavirüs mücadelesinde vaka sayısının düşmemesi ve mutant virüsle ilgili gelişmeler, yeni planlama ve çalışmaları gündeme getirdi. Vaka sayısındaki artışı önlemek için bölgesel yasakların getirilmesi planlanıyor. Mutant virüsün vaka sayısındaki etkisinin görülmesi için de 4 hafta gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar, pandemide üçüncü dalgadan söz edebilmek için de 15-20 bin vaka sayısının yeniden görülmesi gerektiğini belirterek, “Virüs tamamen yeni bir özellik kazanarak, mutantla başka bir şeye evrilirse, işte o zaman bambaşka bir süreç başlayabilir” diyor.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, küresel yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde başlatılan toplumsal bağışıklamada, ilk doz hangi aşıdan yapıldıysa ikinci dozun da o aşıdan olması gerektiğini belirtti.
#Sağlık BakanlığıBilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Türkiye’nin aşılamada dünyada 11’inci sırada olduğunu belirterek, “İstanbul’a ulaşan 6.5 milyon doz aşı, aşı programımızın kesintisiz biçimde yürütülmesi anlamında önemli ve bizi oldukça rahatlatacak bir adım” dedi. Doç. Dr. Kayıpmaz, Hürriyet’e şunları söyledi: “Şu ana kadar gelen 9.5 milyon doz, insanlarımızla aşının buluşmasını kolaylaştıracak.
#GazetehaberleriKoronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede, ev içinde bir araya gelmenin artabileceği üç haftalık yarıyıl tatili boyunca da maske, fiziksel mesafe, hijyen kurallarına uyulması, kapalı alanlarda vakit geçirilmemesi, çekirdek aile dışında bir araya gelmekten kaçınılması gerektiği belirtildi. Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz,"Yarıyıl tatili, başka insanlarla bir araya gelmek için fırsat olarak düşünülmemeli. Sadece çekirdek aile olarak ev içinde paylaşımların artacağı günler olarak değerlendirilmeli" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, maske kullanımı konusunda uyardı. Ventilli olsun olmasın N95 ve FFP2 tarzı maskelerin halkın kullanımına uyun olmadığını vurgulayan Kayıpmaz, “Üzerinde bir valfi bulunan N95 veya FFP2 tarzında maskelerin, uçaklarda veya toplu alanlarda kullanılması uygun değil” dedi.
#Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, maske kullanımı konusunda uyardı. Ventilli olsun olmasın N95 ve FFP2 tarzı maskelerin halkın kullanımına uyun olmadığını vurgulayan Kayıpmaz, “Üzerinde bir valfi bulunan N95 veya FFP2 tarzında maskelerin, uçaklarda veya toplu alanlarda kullanılması uygun değil” dedi.
#Sağlık BakanlığıTürkiye genelinde aşılama, sağlık çalışanları ile başladı. Şu an için 3 milyon doz geldi. Sağlık çalışanlarının ardından yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar sonra da 65 yaş üstü bireyler aşılanacak. “Sıra bana ne zaman gelir?” diye soruyorsanız, Sağlık Bakanlığı aşı bilgilendirme platformundan hangi gruba girdiğinizi bulabilirsiniz.
#YazarAnkara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
#Afşin Emre KayıpmazAnkara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
#AnkaraProf. Dr. Necmi İlhan ve Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Kayıpmaz, Çin'den gelen koronavirüs aşısı ve aşı sırasında uygulanan enjektörlerle ilgili sosyal medyadaki paylaşımlara dikkat çekti. Kayıpmaz, "Sosyal medyada akşam bir tartışma vardı. Daha önce işte bu deneme aşamasında uygulanan enjektörlerin aşı uçlarının kısa olduğu, dün bize uygulanan aşı uçlarının uzun olduğu; efendim işte bizim bir inaktif aşıyı değil de mRNA aşısı olduğumuza yönelik bir karalama haberi vardı. Aslında alakası yok. Bir tanesi hazır enjektörler halinde gelen formdu, onlar daha küçük iğneliydi." diye konuştu.
#Afşin Emre KayıpmazProf. Dr. Necmi İlhan ve Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Kayıpmaz, Çin'den gelen koronavirüs aşısı ve aşı sırasında uygulanan enjektörlerle ilgili sosyal medyadaki paylaşımlara dikkat çekti. Kayıpmaz, "Sosyal medyada akşam bir tartışma vardı. Daha önce işte bu deneme aşamasında uygulanan enjektörlerin aşı uçlarının kısa olduğu, dün bize uygulanan aşı uçlarının uzun olduğu; efendim işte bizim bir inaktif aşıyı değil de mRNA aşısı olduğumuza yönelik bir karalama haberi vardı. Aslında alakası yok. Bir tanesi hazır enjektörler halinde gelen formdu, onlar daha küçük iğneliydi." diye konuştu.
#AşıTürkiye genelinde koronavirüse karşı aşılama bugün başlıyor. Vatandaşın kafasındaki en önemli soru ise aşı sırasının ne zaman geleceği ve randevunun nasıl alınacağı. Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşılamanın nasıl yapılacağını aşama aşama Hürriyet’e anlattı:
#GazetehaberleriKoronavirüs aşısının Türkiye'ye gelmesi ve aşılama programının belli olmasının ardından siber dolandırıcıların yeni tuzağı koronavirüs aşıları oldu. İnternet dolandırıcıları vatandaşların cep telefonuna ya da maillerine mesaj göndererek para karşılığı aşı randevusu vereceklerini belirtiyor ve kredi kartı ile kimlik bilgilerini çalıyor. Uzmanlar ise özellikle aşının ücretsiz yapılacağına dikkat çekiyor. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüs aşılarıyla ilgili açıklama yaptı. Kayıpmaz, "Aşıyla ilgili bir kısa mesaj gelmesi veya elektronik posta gelmesi söz konusu değildir. Zaten şu anda da ülkemizde aşılama başlamış değildir. Eğer size böyle bir mesaj veya elektronik posta gelirse bunun şüpheli olduğunu göz önünde bulundurmalısınız ve kesinlikle bu mesajlardaki bağlantıya tıklayarak kişisel bilgilerinizi vermemelisiniz" dedi.
#Aşı Randevusu