4.5 milyon Müslüman’ın yaşadığı Almanya’da 2 bin 500 civarında cami ve mescit bulunuyor. Uzun süredir camilerde görev yapacak imamların, din görevlilerinin Almanya’da eğitilmesi tartışılıyor. Ülkedeki en büyük dini cemaati oluşturan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Müslüman nüfus içinde gelişen dini ihtiyaca cevap vermek amacıyla bir süredir Almanya’da din görevlisi eğitimi vermek için hazırlıklar yapıyor. Şimdi DİTİB’in yanında Osnabrück Üniversitesi’nde din görevlisi yetiştirme amacıyla bir pilot proje gündemde. Almanya ilk kez, İslami cemaatlerle işbirliği içinde kurulacak ‘İslam Koleji’ adlı pilot projeye 2020 yılı bütçesinden mali kaynak ayırmayı planlıyor. Projeye DİTİB, Milli Görüş gibi cemaatler “İmam eğitimi devletin değil, cemaatin vazifesi” gerekçesiyle mesafeli yaklaşıyor. DİTİB Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ, hem kendi projeleri hakkında hem de ‘İslam Koleji’ projesi hakkında Hürriyet’e konuştu.
#DİTİBAlmanya’da DİTİB’i yıpratma kampanyasına bir yenisi daha eklendi. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker’in, Köln Merkez Camii’nde düzenlenen ‘II. Avrupa Müslümanları Buluşması’nın gizli yapıldığını iddia etmesi tepki çekti. DİTİB sözcüsü, “Toplantı, Brüksel’deki toplantının devamı niteliğindeydi ve basın davet edilmiş. Nasıl gizli olabilir” dedi.
#DİTİBAlmanya’nın Dresden kentinde önceki gece saat 21.50 sıralarında Fatih Camisi’ne yapılan saldırıya tepkiler büyüyor. Türk sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri, Alman makamlarının Müslümanların da kendilerini güvende hissetmelerini sağlaması gerektiğini söyledi.
#ALMANYA