1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dün tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Emekçiler, öğrenciler, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri işçi bayramında meydanlara aktı. İzmir’de kutlamaya katılan ev kadınları, ‘Görünmeyen emek, sesini yükselt’ pankartları taşırken, İstanbul’da kutlamaların adresi ilk kez Maltepe oldu.
#1 MayısSon aylarda çalışma dünyasının en çok tartıştığı konu kıdem tazminatlarının fona devredilmesi. Her ne kadar henüz taraflarla paylaşılmış bir tasarı olmasa da Çalışma Bakanlığı kıdem tazminatı fonunun detayları hakkında kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor. Açıklanan bilgiler ışığında çalışanlar işten çıkarıldıklarında kıdemlerini alamamaktan, işverenler ise prim yükünden ve çalışan bağlılığının kalmayacak olmasından endişeli.
#Kıdem TazminatıFETÖ soruşturması nedeniyle kayyum atanan Dumankaya’dan ev alan 10 bine yakın insan mağdur. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), duran inşaatları harekete geçirmek için kaynak arıyor. Şirketin toplam 700 milyon TL değer biçilen mülklerini satmaları için şirket arayan TMSF, talip bulmakta oldukça zorlanıyor.
#Dumankaya İnşaat İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki ana kapısı önünde yapılan eylemle rektörlük seçimini düzenleyen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve akademisyenlerin ihraç edilmesi protesto edildi.İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerini, kampüsten çıkarak sloganlarla Beyazıt Meydanı'na gelirken Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi, Ses Aksaray Şubesi, Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi ve İstanbul Tabip Odası üyeleri de destek için burada toplandı.Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TBB Merkez Konsey Üyesi Prof. Dr. Taner Gören de katıldı.Grup adına basın açıklamasını Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere yaptı. Yeşildere'nin açıklamasına başladığı sırada ezan okunmaya başladı. Bunun üzerine basın açıklamasının duyulmayacağı belirtilerek ezan bitimine kadar ara verildi. Ardından Yeşildere basın açıklamasını başladı. Açıklamada, ?Bütün bağımsız kurumlar ele geçirilmeye çalışılmaktadır. Bu durumun son ispatı kötü bir ironi ile 29 Ekim günü yayınlanan 675 ve 676 sayılı kanun hükmünde kararnamelerdir. OHAL bahanesiyle ve kanun hükmünde kararnameler ile 10 binden fazla kamu görevlisi ihraç edilmiştir. Üniversitelere Cumhurbaşkanının keyfi rektör atamasının önü açılmıştır. Şiddetle tekrar bunu kınıyoruz, şiddete karşı olduğumuz halde. Üniversiteler akademisyenlerindir, çalışanlarındır, öğrencilerindir. Onların karar verme süreci içinde rektörler seçilmelidirler" denildi. Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA
#Beyazıt Meydanı