Diş taşı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan diş taşı nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Diş Taşı nedir? Neden olur? Diş taşı nasıl temizlenir ve önlenir tüm detayları ile derledik.
#Diş TaşıDiş temizliği, diş sağlığı adına oldukça önemli bir etmendir. Günlük bakım iyi yapılıp, hekimlerin önerdiği bir biçimde fırçalamanın yapılması önemlidir. Diş taşı temizliği, günümüzde pek çok bireyin yaptırdığı bir bakımdır. Senede bir kez ya da her altı ay bir diş doktoruna giderek diş taşlarını temizletmek gerekir. Aksi takdirde dişlerin sallanmasına ve ağız kokusuna neden olabilir. Peki diş temizliği nasıl yapılır?
#Diş Taşı Nasıl Temizlenir?Yakut taşı, kırmızı renk skalasında yer alan değerli taşlar arasında yer alan elmas, zümrüt ve safir ile birlikte anılan değerli ve nadir bulunan taşlar arasında yer alır. İşte, yakut taşına dair bilinmesi gerekenler.
#Yakut TaşıDumanlı kuvars taşı güçlü bir iyileştirici güce sahiptir. İyilik ve güzellik vererek negatif enerjinin pozitif enerjiye dönmesini sağlayan taş aynı zamanda radyasyona karşı da vücudu korur. Odak problemini de ortadan kaldıran dumanlı kuvars taşı ile ilgili ayrıntıları derledik.
#Dumanlı Kuvars TaşıGranit kelimesi Fransızca dilinden geçmiştir. Dilimizde de granit şeklinde kullanılmaktadır. Bu Fransızca sözcük İtalyanca granito kelimesinden alıntıdır. Bu kelime de taneli grenli anlamına gelmektedir. Kelime İtalyanca grono kelimesinden türetilerek granit halini almıştır. Tohum, zerre ve tane anlamlarını ifade etmektedir. İtalyanca bu kelime de Latince granum sözcüğünden evrilmiştir. Sizler için granit nedir, nerelerde kullanılır, granit nasıl temizlenir ve parlatılır tüm detayları ile derledik.
#Granit Nedir Nerelerde Kullanılır?Erkeklerde kadınlara göre 2-3 kat daha sık görülen ‘böbrek taşı’ rahatsızlığının en başta gelen belirtisinin şiddetli ağrı olduğunu belirten Doç. Dr. Özgür Uğurlu, şu önerilerde bulundu: “Günlük su tüketimi ortalama 2-3 litre olacak şekilde arttırılmalı, asitli içeceklerden kaçınılmalı.”