Lezzetli bir et yemeği için etin kaynağı, hayvanın yaşı ve sağlık durumu gibi faktörler elbette çok önemli ancak sonucu asıl belirleyen şey hazırlama ve pişirme oluyor. Doğru hazırlıkla ve uygun pişirme yöntemlerini seçerek, en zor parçalara bile lezzet katabilirsiniz. Elbette bu durum bonfile, antrikot gibi daha kaliteli parçalar için de geçerli. Peki bonfile nasıl pişirilir? Et nasıl mühürlenir, mantolama nasıl yapılır? Orta pişmiş et kaç dakika pişirilmelidir? Tüm bu soruların cevapları içeriğimizde...
#Bonfile Nasıl PişirilirHer Kurban Bayramı'nda kurban etinin nasıl muhafaza edileceği, nasıl tüketilmesi gerektiği merak edilen konular arasında. Özellikle bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğine değinen Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral önemli uyarılarda bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı öncesi kesilen kurbanların doğru tüketilmesi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Oğuz Özyaral, ‘’Kurban etini dinlendirmeden yemeyin. Kesim sonrası kurbanın kanının akması için serin bir yerde en az 1 saat kadar asılı tutulması ya da buz dolu bir kap ya da poşette 15-20 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Ayrıca dışarıda et çok kısa süre kalmalı ve derhal dağıtılacak yerlere ulaştırılmalıdır” dedi.
#Kurban EtiPirinç pilavı mutfaklarımızın, sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Tane tane dökülen bembeyaz bir pirinç pilavı yapmak için bilmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Kuru ya da lapa olmayan, tam kıvamında mis gibi pilavlar yapmak için bilmeniz gereken püf noktaları hemen aşağıda. İşte nefis bir pilav yapmanın sırları ve çok nefis bir pilav tarifi…
#Pilav Nasıl Yapılır