Google ve YouTube, Türkiye’deki ekonomik büyüklükleri konusunda TBMM Dijital Mecralar Araştırma Komisyonu’na bilgi verdi. İki devin gönderdiği bilgiye göre, Türkiye’deki reklam gelirlerinin 2023’te 67 milyar TL’ye çıkması öngörülüyor. Google, YouTube ve Android hizmetlerinin desteklediği ekosistemin de Türkiye milli geliri içindeki payının yüzde 4’ü aşarak, 150 milyar TL’ye ulaştığı bilgisi verildi.
#Dijital Mecralar Araştırma KomisyonuTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Dijital telif meselesinde hazırlıklar tamamlandı. Bütçeden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getireceğiz." dedi.
#TBMM Dijital Mecralar KomisyonuBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
#GoogleCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "We Are Social, 2021 yılının ilk çeyreğinde yayınladığı küresel internet kullanımı raporunda bağlılığımızı ortaya koymakta. Ülkemizde internette geçirilen günlük süre 7 saat 57 dakika. Günlük uyku ihtiyacımızın 8 saat olduğu düşünülürse, günlük uyuduğumuz süre kadar internette vakit geçiriyoruz" dedi.
#İnternet BağımlılığıBilim insanlarına göre Covid-19 pandemisini sonlandırmanın tek yolu aşılama. Ama aşı karşıtlığı dünyanın dört bir yanında halen çok güçlü. Milyonlarca insanın aşıdan uzak durmasının sebebi ise sosyal medyada ışık hızıyla yayılan yalan ve yanlış yönlendirici içerikler. Bu içeriklerin çok önemli bir kısmını üretenler ise insanların hayatlarıyla oynadıkları yetmezmiş gibi bir de bunun üzerinden milyonlarca dolarlık servetler elde ediyor. Peki kim bu insanlar ve nasıl çalışıyorlar? Detaylar haberimizde...
#Aşı KarşıtlığıBirkaç ay önce Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin aylık dergisi için 21. Yüzyılda Eğitim ve Türkiye: 28 Maddelik Bir Yol Haritası teklifi başlıklı bir yazı kaleme almıştım. (http://issuu.com/gokhanyucel/docs/turkozokbir) Dilim döndüğünce yeni dijital çağda eğitimin evrilmesi muhtemel noktalarına temas etmeye çalışmıştım.
#Dijital