Derz aralarını temizleme yöntemleri özellikle ev hanımları tarafından sıklıkla araştırılan pratik bilgiler arasında yer alıyor. Fayansların derzlerini temizlemek önceden daha zahmetliydi çünkü piyasada derz temizliği için özel olarak üretilen ürünler yoktu. Şimdilerde ise pek derz kalemi,derz temizleyici mavi su vb. pek çok ürünle derzler rahatlıkla temizleniyor. Kimyasal ürün kullanmak istemeyenler de doğal yollarla derz aralarını temizliyorlar. Kararmış ders araları nasıl beyazlatılır? Derz aralarını en iyi ne temizler?
#Kararmış Ders Araları Nasıl BeyazlatılırYaz temizliği, kış temizliği, bayram temizliği yaparken asıl hedefimiz her zaman maksimum hijyendir. Peki, günlük hayatta yaptığınız genel ev temizliğinde de maksimum hijyene kavuşabilirsiniz desek… Evet, doğru ürünlerle genel ev temizliğinde derinlemesine temizlik yapmış kadar hijyen sağlamak mümkün, üstelik çok da kolay.
#Sponsorlu İçerikFayans ve benzeri taşların aralarında yer olan çizgilere derz denir. Derz araları beyaz, gri ve siyah gibi farklı renklerde olabilir ama zamanlar aralarına biriken kirler nedeniyle renkleri değişir. Özellikle beyaz derzler zamanla kararır ve çok kötü bir görüntüye neden olur. Fayansların derzlerini temizlemek önceden daha zahmetliydi çünkü piyasada derz temizliği için özel olarak üretilen ürünler yoktu. Şimdilerde ise pek derz kalemi,derz temizleyici mavi su vb. pek çok ürünle derzler rahatlıkla temizleniyor. Kimyasal ürün kullanmak istemeyenler de doğal yollarla derz aralarını temizliyorlar. Peki, derz arası temizlemek için neler kullanılabilir, derz nasıl temizlenir?
#DerzEv temizliği herkesin ortak derdi. Sürekli kullanılan yüzeyler, zeminler, mutfak ve banyo gibi alanlar zamanla kir ve lekelerle dolabiliyor. Geleneksel yöntemlerle bu lekelerden kurtulmak hem zaman hem de enerji gerektiriyor. Ancak, son yıllarda teknolojinin sunduğu yeniliklerle temizlik artık daha kolay ve etkili hale geldi. İşte bu noktada, temizlikte pratik çözümler sunan Fakir Max Steam Buharlı Temizleyici’nin nasıl fark yarattığından bahsetmek istiyoruz. İşte detaylar...
#Sponsorlu İçerikKurumak üzere olan sandviçler, buharlatılmış sebzeler ya da çok hızlı kuruyabilen bir peynirin korunması gibi konular hayatımıza 1960’larda giren ve o zamanın şaşırtıcı icadı sayılan kilitli poşetler sayesinde artık tarih oldu. Üzerine bastırılarak kapatılabilen bu sağlam plastik poşetler öğle yemeğinizi taşımaktan çok daha fazlası anlamına geliyor. Mutfakta, ofiste, garajda ve daha fazla alanda sayısız işlem için kilitli poşetleri kullanabilirsiniz. Kilitli poşetler ile uygulayabileceğiz yenilikçi ve alternatif yaklaşımları sizlerle paylaşmak istedik.
#Sponsorlu İçerikYarın 21 Mart. Takvime göre bahar resmen geliyor. Hayalimizdeki gibi bir başlangıç olmasa da hijyen konusunda aşırı titizlenmeye alıştığımız bu yıl ‘bahar temizliği’ daha anlamlı. Umalım ki birbirimizden uzakta ve bu kadar endişeli geçirdiğimiz son bahar olur...
#GazetehaberleriAtatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, yılın her günü binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Günlük ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir'de bu sayı hafta sonları 15-20 bine yükseliyor. Son beş yılda ziyaretçi sayısında önemli artışın yaşandığı Anıtkabir'i bu yılın ilk altı ayında 2 milyon 259 bin 833 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısı 2012'de 3 milyon 801 bin 604 iken 2013'te 5 milyon 73 bin 259, 2014'te 5 milyon 128 bin 395, 2015'te 5 milyon 68 bin 608 oldu. Anıtkabir Komutanı Albay Ahmet Nurtan, bu görevin herkese nasip olmayacağını belirterek, "Anıtkabir'e gözümüz gibi bakıyoruz" diye konuştu.
#AnıtkabirSOĞUK, karlı geçen kış mevsimini geride bıraktık. Artık güneş yüzünü gösterdi, havalar ısınıyor. Bahar aylarının tam ortasında olduğumuz şu günlerle bahar temizliği dönemi de başladı. Zeminden perdelere, yorganlardan boya-badanaya kadar detaylı temizlik anlamına gelen bahar temizliği için teknoloji devrede.
#GazetehaberleriZekai Bostancı tarafından kurulan ve kaybolmaya yüz tutan yer çinilerini üreten Mavi Pencere Atölyesi’nin geçmişi 1975’e uzanıyor. Şu anda üç ressam, bir endüstri tasarımcısı ve bir tekstil mühendisi birlikte çalışıyor atölyede. Yıllarca arşiv çalışması yaparak, sayısı 120’ye varan eski desenleri bulmuşlar. Şimdi ise hem onların 60’ını tekrar üretiyor hem de klasik kalıplara başka desenler de ekleyip modernleştiriyorlar.