Demi-glace, Fransız mutfağında tek başına veya diğer soslar için bir üs olarak kullanılan zengin içerikli bir sostur. Et yemeklerine eşlik Demi glace sosun ana malzemesi hem tereyağı hem de kemik suyudur. Soğan, havuç, kereviz gibi birçok malzemeden oluşan bu sos sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Peki, demi glace sos nedir, nasıl yapılır?
#Demi GlaceDemi glace sos, Fransız mutfağında yer alan ve et yemeklerinin yanına oldukça yakışan bir sos çeşiti olarak mutfaklarımıza girmeye başladı. Et yemeklerine eşlik eden bu sosun ana malzemesi hem tereyağ hem de kemik suyu. Lezzetiyle bütünleşen ünü sınırları aşan demi glace sosu sizler de evinizde denemek istiyorsanız, tarifimize göz atabilirsiniz. Bu sos için öncelikle İspanyol sosa ihtiyaç duyuluyor. Peki, demi glace sos nasıl yapılır? İşte, demi glace sos yapımı için İspanyol sos tarifi
#Demi Glace Sos Tarifi