Kulağa çok tuhaf gelebilir ama meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, bal peteğinden, baloncuklardan, deliklerde korkan ya da rahatsızlık duyan insanlar var. Tripofobi yani delik fobisi denilen bu durumu yaşayan insanların sayısı hiç de azımsanamayacak ölçüde. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#DelikSiz hiç meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, tohumlu ekmeklerden, bal peteğinden, baloncuklardan korkan ya da rahatsızlık duyan birilerini tanıyor musunuz? "Çileğin üzerindeki noktalardan kim korkar?" demeyin. Halk arasında pek iyi bilinmese de tripofobi yani delik fobisi, insanların yüzde 10-15’inde görülüyor. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#SağlıkFobi, bir şeye karşı duyulan korkunun, bireyin gündelik yaşamını olumsuz yönde etkilemesi halidir. Oldukça çeşitli ve farklı fobiler vardır. Tripofobi de fobi türlerinden biridir, delik fobisi olarak da bilinmektedir. Peki, tripofobi nedir, neden olur? Tripofobi ne demek?
#Tripofobi NedirTripofobi nedir sorusu bir çok kişi tarafından internette en çok aranan konular arasındaki yerini alırken, en bilinen özelliği olan delik fobisi, Tripofobi'nin tek özelliği olarak bilinse de bir çok farklı fizyolojik etkisi bulunuyor. Peki Tripofobi nedir, Tripofobi sadece delik fobisi midir?
#Tripofobi NedirNokia'nın yeni telefonu 9 PureView yenilikçi özellikleri dışında tasarımıyla da dikkatleri üzerine topladı. Yeni nesil akıllı telefonların çoklu arka kamera kullanımı furyasına katılan Nokia, Tripofobi rahatsızlığı bulunan kişilerin tepkisini çekti. Peki, Tripofobi nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, o telefon hakkında bazı bilgiler
#TripofobiDünya genelinde yüz binlerce insanın şikayetçi olduğu tripofobi, zaman zaman oldukça sinir bozucu olabilecek bir fobidir. Daha önce tripofobiyi duymayan vatandaşlar da tripofobi hakkında merak ettikleri detayları internette araştırıyor. Peki, tripofobi nedir? Tripofobi ne demek?
#Tripofobi Nedir?Sorunlarımızı, görüşleri benzer olan medyatik isimlerle konuşarak çözmeye çalışmamızın son örneği “Kürt çalıştayı” oldu. Gelin isterseniz bugün Türkiye’yi meşgul eden temel sorunlar hakkında iki tarihçinin ne dediğine bakalım. Kürt sorununun temelinde ne var? Ulus-devlet bitti mi? AB’ye girmeli miyiz? Atatürk’ün İslam ile ilişkisi nasıldı? Türk Ordusu ve laikliğe bakışları nasıl? Cumhuriyet mitinglerine kadın katılımı niye çok oldu? Günümüz aydınlarını ve AKP’yi nasıl değerlendiriyorlar? TBMM Onur Ödülü sahibi iki tarihçi; Prof. Halil İnalcık ve Prof. Kemal Karpat, görüşlerini tarihsel süzgeçten geçirerek anlatıyor.
Ünlüler, ailelerinin ferdi gibi gördükleri evcil hayvanları ile InStyle dergisi için objektif karşısına geçti. Bu ünlüler arasında yer alan Dolunay Soysert, kedisi Haşmet'in iki ay önce evlendiği Sinan Tuzcu’yu çok kıskandığını anlattı: “Bir bocalama devresi atlattılar. Aralarında sevimli bir soğuk savaş oldu. Haşmet ilk zamanlar sürekli patisiyle Sinan’ı iterdi. Ama şimdi taşlar oturdu."