Çikolata parçacıklı, cevizli, tarçınlı ve daha birçok çeşidiyle kurabiyeler çay sohbetlerimize her zaman renk katıyor. En az yemesi kadar hazırlık aşaması da zevkli olan bu lezzetli atıştırmalıkları hazırlamak için bazı detayları bilmek de ayrıca önemli. Şimdi sizinle, yılbaşı sofrasında hünerlerinizi konuşturacağınız başarılı kurabiyelerin sırrını paylaşıyoruz.
#Kurabiye Yapmanın Püf NoktalarıÇay saatlerinde, molalarda kahvenin yanında, canınız ufak bir tatlı çektiğinde başvurulacak ilk adrestir kurabiyeler. Ancak hep aynı kurabiyeleri yapmaktan sıkılmış olabilirsiniz. Sizin için arşivimizden güzel değişik kurabiye tarifleri derledik. Afiyet olsun...
#Kurabiye TarifleriYemekleri her ortamda övgü toplayan, her yaptığı çok lezzetli olan marifetli kişiler vardır. Bazıları o lezzet sırları elden ele paylaşıldıkça keyif alır, bazıları ise tariflerini sır gibi özenle saklar, ailesi dışında kimseye tarif vermez. Hatta tariflerini kendi aile üyeleri ile bile paylaşmayanlar vardır. Bir Sorudan Fazlası serimizde “Bu özel tarifler paylaşılmalı mı, paylaşılmamalı mı?” diye sorduk.
#Yemek TarifleriAyvalık’ı diğer tatil bölgelerinden ayıran, kendine has kültürü olsa gerek. Ege’nin özgün mimarisi, sokakları saran zeytin ve zeytinyağı kokusu, balığın her türlüsü, kapı önlerinde tembellik eden kediler... Tatil rotanız burayı gösteriyorsa, gerçekten “Ayvalık’ta bulundum” diyebilmeniz için gitmeniz gereken yerler, tatmanız gereken lezzetler, görmeniz gereken manzaralar var. İşte Ayvalık’ın top 10’u.
Bugün Musevi cemaati tarafından ‘‘7 Eylül Yahudi Kültürü Avrupa Günü’’ kutlanıyor. Etkinlik süresince İstanbul'da iki ayrı yerde Sefarad ve Aşkenaz yemekleri sunulacak. Böylece, kökenleri Avrupa'nın Ren Bölgesi'nden Macaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna'ya kadar uzanan Aşkenaz yemekleri ilk kez -evler dışında- Türkiye'de sunulmuş olacak. Elbette Sefarad yemekleri de bu arada unutulmuş değil.