Deprem bölgesinde en büyük ihtiyaçlar barınma, temizlik ve enerji. Bu konularda Türkiye’nin dört bir yanından umut dolu, örnek adımlar geliyor. Kimi Konya’dan, kimi ise Ankara ve İstanbul’dan. Bu tarz hedefe odaklı yardımların artması büyük önem taşıyor. En büyük ihtiyaçlardan biri de jeneratör oldu. Zifiri karanlık yaşam alanlarını aydınlatmak için yapılan jeneratör bağışına bir destek de Karaköy esnafından geldi. Karaköy’deki jeneratör bayileri bölgeye bağış amacıyla alınan ürünlerin fiyatlarını yüzde 30 ila 40 düşürdü. Esnafın bu uygulaması, deprem fırsatçılığı haberlerinin yanında “Böylesi de var” dedirtti.
#JeneratörKonya'nın Hadim ilçesinde Bozkır Barajı nedeniyle su altında kalacak Dedemli Mahallesi sakinleri için yaptırılan 428 konuttan 72 hak sahibi, henüz oturmadıkları evlerini depremzedeler için bedelsiz açtı. Başta Kahramanmaraş ve Hatay’dan gelenler olmak üzere 502 depremzede evlere yerleşti. Antakya’dan gelen sağlık memuru 4 çocuk annesi Nurcan Doğan, “Buradaki köylülerimizden Allah razı olsun. Hiç aileyi aratmıyorlar, bize çok destek oluyorlar. Evler çok güzel, yapılmış içine girilmemiş bile. Biz gelene kadar halısından mobilyasına kadar düzenlenmişti. Eksiklerimizi de gönüllüler ve belediye ekipleri temin ediyorlar” dedi.
#DepremKonya'nın Hadim ilçesinde arıların ormanda yuvalandıkları ağaçlarda ürettikleri doğal orman balı, bölge halkının geçim kaynağı oldu. Yıllık yaklaşık 500 kilo orman balı hasat ettiklerini belirten Kadir Kuleli, kilosunu da 250 liradan sattıklarını belirtti.
#Bal- Toros Dağları'nın eteklerindeki bir beldede demircilik ve nalbantlığı babalarından öğrenen Demir kardeşler, mesleklerini öğretecek çırak bulamıyor - Kardeşlerden Ayhan Demir: - "Yaşımız ilerledikçe duruma bakacağız ve gücümüz yettiği yere kadar bu işi yapacağız" - "Nalbantlık zor. Yeni nesil nalbantlığı yapmayı bırakın, hayvanın ayağını tutmaya bile korkuyor"