decacorn haberleri sayfasında decacorn hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 38 decacorn haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’nin 10 milyar dolar üzerinde değerlemeye ulaşan ilk decacorn’u olan Trendyol, Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun destekçileri arasında yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST Karadeniz’in açılış gününde tüm yazılım ve teknolojileri Türk mühendislerinin imzasını taşıyan Trendyol’a teşekkür plaketini verdi.
#Yazılım EkosistemiGetir, son yatırım turunda aldığı 768 milyon dolar yatırımla 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Böylece Getir'in, Avrupa’daki hızlı market ürünleri teslimatı sektöründe 10 milyar dolar barajını aşarak decacorn unvanını alan ilk şirket olduğu açıklandı.
#GetirTrendyol yeni yatırım turunda 1.5 milyar dolarlık yeni yatırım aldı. Yeni yatırımla şirketin değerlemesi 16.5 milyar dolara ulaştı. Trendyol, değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan ‘decacorn’ tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi oldu. Trendyol Kurucusu Demet Mutlu, “Bu yatırım Türkiye’nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi arttıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırımlar (UDY) sadece cari açığın finansmanına destek olmakla kalmadı, aynı zamanda, uluslararası sermaye ile kurulan şirketlerin Türkiye'de yürüttüğü faaliyetler sayesinde reel ekonominin gelişimine de önemli katkılar sunuyor.
#TürkiyeGeleceğin potansiyel unicornlarına yatırım yapmak isteyenlerin, gayrimenkullerin değer artışından ve kira gelirinden faydalanmayı hedefleyenlerin adresi alternatif yatırım fonları, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı büyüyor. Türkiye’de faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi olan ve şu anda sektörün liderliğini üstlenen Re-Pie Portföy’ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Ergin ile sektörü, girişimleri, gelecek beklentilerini konuştuk.
#Mehmet Ali ErginSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, sadece Ar-Ge alanına yaklaşık 11,3 milyar dolar kaynak ayırıyor. 222 bine yakın Ar-Ge personeli çalışıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgelerimizin ülke genelindeki sayısı 2001 yılında yalnızca 2 iken, bugün bu sayı 101’e ulaştı. Bakanlık olarak bu ekosistemde büyümeye devam eden girişimcilik kültürünü desteklemeye devam edeceğiz’’ dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı için gittiği Hindistan’nın Bengaluru'da kentinde Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda kaydettiği gelişmelere ilişkin bilgi verdi.
#Fatih Mehmet KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu yılın ilk 6 ayında Türk girişimler 1,4 milyar dolar yatırım aldılar. Daha yılın ilk yarısında geçen yılı yakalamış olduk. Kısa sürede katettiğimiz mesafeye bakınca ben açıkçası, 10 unicorn hedefinin ulaşılması zor bir hedef olmadığını düşünüyorum" dedi.
#Bakan VarankTürkiye’nin 10 milyar dolar üzerinde değerlemeye ulaşan ilk decacorn’u olan Trendyol, Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun destekçileri arasında yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST Karadeniz’in açılış gününde tüm yazılım ve teknolojileri Türk mühendislerinin imzasını taşıyan Trendyol’a teşekkür plaketini verdi.
#Yazılım Ekosistemi22 Ekim 2020’de, Hürriyet için “Türkiye’deki Girişimcilik Ekosisteminin Durumu” başlıklı bir yazı ile ekosistemi analiz etmiştim. Yazıma “Ülkemizdeki girişimciler, global bir kriz olan Kovid-19 salgınını fırsata çevirmeye çalışıyorlar. Start-up’lara yatırımlarda son dönemlerde önemli oranda artış görülmesi, yatırımcıların da pandemi sürecinde temkinli davranmak yerine yeni iş alanlarına odaklandıklarının bir göstergesi. Ekosistemin hızla büyümesi ve bu alana ilginin artması oldukça umut verici…” diyerek başlamış ve “…şu anda, Türk girişimcilik ekosistemi ne yazık ki “hiyerarşik, artistik ve kurumsal bir yapıda” … Böyle olunca, fikre değer vermekten, kurucu takıma odaklanıp, bu cevherleri geliştirmeye çalışmaktan ziyade, tüm odak genellikle yatırımcıda oluyor. Girişimcilikte önemli nokta, bir şeyler üretenleri, toplum için fayda sağlamaya çalışanları, problem çözmeye odaklananları bulup, onları desteklemek olmalı. Ben de hayallerinin peşinden koşan, uygulamalarını daha iyi hale getirmek için uykusuz geceler boyunca takım olarak çalışan gençlere, küçük tavsiyeler vermekten; bir kahve ikram edip, ofisimi açarak bile destek olmaktan yanayım…” şeklinde bitirmiştim.
#Ergi ŞenerSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2021'de 300'den fazla girişimimiz toplamda 1,5 milyar doların üzerinde yatırım alarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 2022'de de bu trendin artarak sürdüğünü görüyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde, toplam 1 milyar 273 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'da İngiltere'nin de içinde olduğu en yüksek lige yükseldik" dedi.
#Mustafa VarankHazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “İhracatımız 2022 Mayıs ayında yıllıklandırılmış olarak 242.6 milyar dolara yükselerek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Güçlü büyümenin işgücü piyasasında da olumlu yansımalarını görüyoruz. Mart ayı itibarıyla yıllık bazda 1,7 milyon yeni istihdam oluşturduk” dedi.
#Mahmut GürcanYerli e-ticaret sitesi Trendyol’un ilk yurtdışı ofisi, Berlin ofisinin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “2 yıl öncesine kadar, 1 milyar dolar değerlemeyi geçen Türk girişimi yokken şimdi 6 unicorn, bizim deyişimizle 6 Turcorn’umuz var. Turcorn’larımızın her biri birer Türk markası olarak hem ülke içinde hem ülke sınırları dışında adeta birer başarı hikâyesi yazıyor” dedi.
#Mustafa VarankTürkiye’nin ilk decacorn’u Trendyol, Berlin’de açılan ofisin ardından, yıl sonunda Almanya pazarında 400 milyon Euro’luk gelir hedefliyor. “Biz bu pazara Türkiye’nin üretim gücüyle birlikte girdik. Şimdiden bizle beraber 50’ye yakın Türk markasını Almanya pazarına soktuk” diyen Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, gelen teklifleri de değerlendirdiklerini ve yıl sonuna kadar en az bir şirket alımı daha yapabileceklerini belirtti.
#TrendyolRe-Pie Portföy, 2015 yılında kurulan ve 100’ün üzerinde kliniği ve dijital altyapısı ile ABD’de sağlık sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan Türk girişimi Carbon Health’in yatırımcıları arasına dahil oldu. Re-Pie Portföy, bu yatırımını start-up olarak sağlık alanına getirdiği yeniliklerle dikkat çeken Inofab Health şirketindeki 7,5 milyon dolarlık hisselerini Carbon Health hisseleri ile swap ederek gerçekleştirdi.
#UnicornSon bir senede yaklaşık 2 milyar dolar yatırım alan ve sektöründe Avrupa’nın ilk decacorn’u olan Getir’in, geçen yıl girdiği İngiltere’de en çok satılan ürünü ayran oldu. Dünyadaki unicorn şirketlerinin listelendiği CB Insights’ın yayınladığı verilere göre, bin 52 unicorn şirket arasında 36. sıraya yükselen Getir, 2022 yılında bulunduğu ülkelerde büyümeye odaklanacak.
#GetirGetir, son yatırım turunda aldığı 768 milyon dolar yatırımla 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Böylece Getir'in, Avrupa’daki hızlı market ürünleri teslimatı sektöründe 10 milyar dolar barajını aşarak decacorn unvanını alan ilk şirket olduğu açıklandı.
#GetirTrendyol, gelecek 5 yılda yurtiçi ve yurtdışında 5 milyar dolarlık yatırım yaparak Türk üretici ve esnafı, Avrupa ve Ortadoğu’da 500 milyonluk alıcıyla buluşturmayı hedefliyor. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, 2021’de 265 milyon dolarlık e-ihracat yaptıklarını, 2023’te hedeflerinin 1 milyar dolar ihracat olduğunu açıkladı.
#TrendyolEkonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının kurduğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 22 Aralık’ta gerçekleşecek Vizyoner’21’in hazırlıklarında son aşamaya gelindi. “Bir kişiyi değiştirmek için gerekli olan, onun farkındalığını değiştirmektir“ fikrinden yola çıkarak belirlenen “Fark Et” başlığıyla bu sene 4’üncüsü düzenlenecek MÜSİAD Vizyoner’21, Türkiye’den ve dünyadan duayen isimleri konuşmacı olarak ağırlayacak. 2011 Nobel Barış Ödülü sahibi “Demir Kadın” olarak anılan Tawakkol Karman’dan Steven Young’a, Prof. Dr. Temel Kotil’den Prof. Dr. Kemal Sayar ve Prof. Dr. Sadettin Ökten’e kadar birçok isim konuşmalarıyla Vizyoner’21’de yer alacak. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik, “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” diyerek iş dünyasının geleceğine kılavuzluk edecek.
#MÜSİADEkonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının kurduğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Vizyoner projesiyle geleceğe ışık tutuyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ve “Bir kişiyi değiştirmek için gerekli olan, onun farkındalığını değiştirmektir“ fikrinden yola çıkan MÜSİAD Vizyoner, 2021 yılının zirve başlığını “Fark Et” olarak belirledi. Prof. Dr. Temel Kotil’den Prof. Dr. Kemal Sayar’a, Prof. Dr. Sadettin Ökten’den Steven Young’a kadar Türkiye ve dünyadan çok önemli konukların yer alacağı MÜSİAD Vizyoner’21, 22 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Zirveye ücretsiz olarak katılmak isteyenlerin www.musiadvizyoner.org adresinden 15 Aralık tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor.
#MÜSİADSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Bakanlık olarak girişimcilerin işlerini nasıl kolaylaştırabiliriz, bunun için gayret ediyoruz. Teknoparklar, kuluçka merkezleri, TEKMER gibi altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz" dedi.
#Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Bu tesis üretim ve depolama kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olacak. Toplam bedeli 250 milyon lirayı bulan bu yatırım tamamlandığında doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 1000 kişilik ilave istihdam oluşturacak" dedi.
#Mustafa Varank