Osmanlı dönemindeki padişahların ferahlamak için içtikleri şerbetler, Türk mutfak kültüründe önemli bir yer tutar. Serinletici, susuzluğu giderici olarak bilinen şerbetler çeşitli hastalıkları önleyip ruh ve beden sağlığına katkı sağlarken aynı zamanda yağ yakımı ve zayıflamaya da yardımcı oluyor. Özellikle ramazan ayında tüketilen şerbetlerin şifa dolu özelliklerini öğrendikten sonra artık onları 365 gün evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte padişah ve sultanların vazgeçemeden içtikleri nefis lezzetleriyle yıllara meydan okuyan şerbetlerin saymakla bitmeyecek faydaları ve tarifleri...
#Miski Amber ŞerbetiBursa erken dönem Osmanlı mimari eserlerini barındıran, Sultan Orhan’dan başlayarak en güzel külliyelerin yapıldığı bir şehir. Öyle ki bu külliyeler bakıldığında her yerden görülebilsin, şehri süslesin, yaptıran Sultanın şehre mührü olsun diye tepelere yapılmış. Hatta o günlerde, şehrin kuzeyinde verimli ova güneyinde ise Uludağ olduğu bilinci ile Sultan Orhan ile birlikte surlar dışına taşınan yerleşimin, şehrin doğu – batı istikametinde gelişebilmesi yolunda adımlar atılmış ve en batıda 1. Murat Hüdavendigar kendi adına külliyesini, en doğuya da Yıldırım Bayezid Külliye’sini inşa ettirmiş.
#UĞUR ÇELİKKOL