Fransız tatlısı krokan bush tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Orjinal adı 'Croquembouche' olan tatlı Fransız mutfağının özel ürünlerinden biridir. Peki, Fransız tatlısı krokan bush nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? MasterChef krokan bush tarifi ve püf noktaları...
#Krokan BushChoux (şu) veya diğer adıyla ‘paté a choux’, tarihi oldukça eskiye dayanan bir hamur... Özelliği, iki kere pişirilmesi... Ama gözünüz korkmasın, güzel bir şu hamuruyla profiterolden eklere evde pastacı elinden çıkmış gibi tatlılar hazırlayabilirsiniz. Bunun için verdiğim püf noktalarını uygulamanız yeterli.
#ProfiterolProfiterol hamuru olarak da bilien pataşu ile yapılan croquembouche bir Fransız tatlısıdır. Görüntüsü bir kuleyi andıran croquembouche İtalya ve Fransa'da genellikle düğünlerde, vaftizlerde ve komünyon sofralarında yer alır. Peki, pataşu hamuruyla yapılan croquembouche nedir? Croquembouche nasıl yapılır?
#CroquemboucheMasterChef Türkiye'de bu hafta nefes kesen dakikalar yaşanmaya devam etti. Final haftasına çok az bir zaman kala son sınavlarını veren yarışmacılar bu hafta zorlu dakikalar yaşadılar. Croquembouche adlı tatlıyı yapmak için takım halinde çalışan yarışmacılar adeta ter döktü. Hakan ve Kerem mavi takımda yer alırken Burcu ve Uğur'da kırmızı takımda yer aldı. Peki, MasterChef Türkiye'de kim elendi? İşte hayallerine veda eden isim.
#Masterchef