KAYSERİ'de 6 bin yıllık Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri'nde, 1948 yılında başlayan kazılar 75 yıldır sürüyor. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Kültepe, yaklaşık 3 kilometrelik alana sahip. Burada yapılan kazılar, 3 kilometrelik alanın yüzde 1 veya 2'si kadar. En az 5 bin yıl daha sürecek bir kazı periyoduna ihtiyacımız var" dedi.
#KayseriKAYSERİ'de 6 bin yıllık Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri'nde, 1948 yılında başlayan kazılar 75 yıldır sürüyor. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Kültepe, yaklaşık 3 kilometrelik alana sahip. Burada yapılan kazılar, 3 kilometrelik alanın yüzde 1 veya 2'si kadar. En az 5 bin yıl daha sürecek bir kazı periyoduna ihtiyacımız var" dedi.
#KayseriAydın'ın Germencik ilçesi Magnesia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, dönemin en iyi mimarı olarak bilinen Hermogenes tarafından yapılan, 2 bin 250 yıllık Zeus Tapınağı'nın 3'te 2'lik bölümü ortaya çıkarıldı. Tapınağın yıkılan sütunları, restorasyonla eski haline dönüştürüp, ziyaretçilere açılacak.
#AydınAydın'ın Germencik ilçesindeki antik kent Magnesia'da süren kazılarda, Berlin Pergamon Müzesi'nde kopyası sergilenen Magnesia Zeus Tapınağı'nın giriş kapısına ulaşıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Görkem Kökdemir başkanlığında yürütülen kazılarda ulaşılan tapınağın tamamının yıl sonuna kadar çıkarılması hedefleniyor. "Bu tapınağı tamamen ortaya çıkardığımızda arkeoloji camiasının gözü burada olacak" diyen Kökdemir, ''Önümüzdeki yıl Berlin'deki müzede sergilenen yapının orijinalini, burada ortaya çıkaracağız. Bu muazzam bir şey. Hem arkeoloji literatürü için hem de buranın turizme katkı sağlaması için çok önemli. Dolayısıyla çok heyecanlıyız'' ifadelerini kullandı.
#AydınAydın'ın Germencik ilçesindeki antik kent Magnesia'da süren kazılarda, Berlin Pergamon Müzesi'nde kopyası sergilenen Magnesia Zeus Tapınağı'nın giriş kapısına ulaşıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Görkem Kökdemir başkanlığında yürütülen kazılarda ulaşılan tapınağın tamamının yıl sonuna kadar çıkarılması hedefleniyor. "Bu tapınağı tamamen ortaya çıkardığımızda arkeoloji camiasının gözü burada olacak" diyen Kökdemir, ''Önümüzdeki yıl Berlin'deki müzede sergilenen yapının orijinalini, burada ortaya çıkaracağız. Bu muazzam bir şey. Hem arkeoloji literatürü için hem de buranın turizme katkı sağlaması için çok önemli. Dolayısıyla çok heyecanlıyız'' ifadelerini kullandı.
#AydınKayseri'de Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri'nde yapılan kazı çalışmalarında 4 bin yıl öncesine ait aslan, geyik, ayı, domuz ve dağ koyunu kemiği bulundu. Kazı Başkanı Fikri Kulakoğlu, "İlk defa Anadolu'da bu dönemde iki aslana ait iki çene kemiği bulduk. Bizim 4 bin sene öncesine ait başka kazılarda bulduğumuz aslan kemiği yok" dedi.
#KayseriKayseri'de Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri'nde yapılan kazı çalışmalarında 4 bin yıl öncesine ait aslan, geyik, ayı, domuz ve dağ koyunu kemiği bulundu. Kazı Başkanı Fikri Kulakoğlu, "İlk defa Anadolu'da bu dönemde iki aslana ait iki çene kemiği bulduk. Bizim 4 bin sene öncesine ait başka kazılarda bulduğumuz aslan kemiği yok" dedi.
#KayseriKAYSERİ’de 1948 yılından bu yana çalışmaların sürdüğü 6 bin yıllık Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri’nde, haziran ayında başlayacak kazı çalışmalarında dini inanç sembolleri açığa çıkarılacak. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, “Asurlu tüccarlardan önce bizim yaklaşık günümüzden 4 bin 500 yıl önceki yapılarda daha önce bulduğumuz dini inanç sembollerinin devamını açığa çıkarmaya çalışacağız. Eğer gerçekleştirebilirsek Karum'da da yapacağımız çalışmalarda yine bir tüccar arşivine ve evine ulaşarak, Kayseri müzesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
#HaberKayseri'deki 6 bin yıllık Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde 1948 yılından bu yana kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Burada hedefimiz ve asıl öğrenmeye çalıştığımız şey, o dönemin bütün organik ve inorganik her türlü malzemesini bulmak ve bunlardan yola çıkarak Kültepe'nin, Kayseri'nin ya da Anadolu'nun bütün yaşantısına ilişkin veri toplamak" dedi.
#Kaniş-Karum Ören YeriKAYSERİ’deki 6 bin yıllık Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri’nde 1948 yılından bu yana kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Burada hedefimiz ve asıl öğrenmeye çalıştığımız şey, o dönemin bütün organik ve inorganik her türlü malzemesini bulmak ve bunlardan yola çıkarak Kültepe’nin, Kayseri’nin ya da Anadolu’nun bütün yaşantısına ilişkin veri toplamak" dedi.
#KayseriKAYSERİ'de 1948 yılından bu yana kazı çalışmalarının sürdüğü 6 bin yıllık Kayseri Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde bu yıl yapılan kazılarda idol (çoktanrılı dinlerde küçük boyutlu tanrı ya da tanrıça heykelciği) bulundu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Bu sene 15 idol ve heykelcik bulduk. Bunlar Kültepe'ye özgü eserler" dedi.
#KayseriGaziantep’teki Zeugma Antik Kenti’nde 1987’de başlatılan kazılar bünyesinde ‘Muzalar (Esin Perileri) Evi’ adında bir yapı tespit edilmişti. Bir odasının tabanında bulunan mozaik üzerinde, Klasik Yunan eğitiminin vazgeçilmez parçası olan lirik şiir, tarih, müzik, astroloji ve felsefe gibi konuların esin perileri sayılan dokuz ‘muza’ betiminden dolayı bu konut, arkeologlar tarafından ‘Muzalar Evi’ olarak adlandırıldı. İş Bankası’nın desteğiyle Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Kutalmış Görkay’ın kazı başkanı olarak yürüttüğü çalışmalar tamamlanarak Muzalar Evi, özel bir etkinlikle ziyarete açılıyor. Prof. Görkay’la kazı sürecini ve Muzalar Evi’nin önemini konuştuk.
#ZeugmaAnkara Üniversitesi’nde 'kadın hakları' eylemlerine katıldığı için 27 Şubat’ta okulun önünden, babası tarafından kaçırılıp, Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı Uzunalan köyündeki evine götürülen Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Şule Duman (20), ‘ŞuleDumanaSesVer’ etiketiyle sosyal medyada başlatılan kampanya sayesinde jandarma ekiplerince kurtarıldı.
#AnkaraANKARA'da eğitim gördüğü üniversitede 'kadın hakları' eylemlerine katıldığı için babası tarafından kaçırılıp, köydeki evine götürülen Şule Duman (20), sosyal medyada başlatılan kampanya sayesinde jandarma ekiplerince kurtarıldı. 65 gün sonra üniversiteye dönen Duman, polise başvurup, babasına karşı 3 ay koruma kararı aldırdı. Tekrar okula döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Duman, "Hiçbir zaman susmayacağız, korkmayacağız ve itaat etmeyeceğiz. Biz bir bireyiz, kararlarımızı verebiliriz" dedi.
#Şule DumanAK Parti Çamlıdere Belediye Başkanı Adayı Hazım Caner Can oldu. Adaylığın kamuoyuyla paylaşılması ardından Hazım Caner Can‘ın hayatına ilişkin bilgiler internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Peki, AK Parti Çamlıdere Belediye Başkanı Adayı Hazım Caner Can kimdir?
#AK Parti Çamlıdere Belediye Başkanı Adayı Hazım Caner Can