Andy Warhol imzalı Marilyn Monroe portresi 195 milyon dolara alıcı buldu. Açık artırma ile satışa sunulan eser, 20. yüzyıla damgasını vuran en pahalı sanat çalışması olarak kayda geçti. Peki ama sanat tarihine geçen Warhol’un ünlü tablosunun önemi nedir? 6 soruda “Shot Sage Blue Marilyn”in hikayesi…
#Andy WarholDünyanın en büyük şirketlerinden birinin patronu genç denebilecek yaşta hayata gözlerini yumunca geriye inanılmaz bir boşluk kaldı. Şirketi yavaş yavaş yutmakta olan bu boşluğu oluşturansa patronun korkunç yönetim anlayışından başka bir şey değildi. Bu haber o patronun hikayesi...
#SubwayTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Denizli’deyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriBasketbol ve futbol formalarını andıran tasarımlar, kortlardan sokağa fırlamış tenis etekleri, hatta birazdan futbol sahasında maç yapacakmış gibi hissettiren ayakkabılar... Moda dünyası Sonbahar/Kış 2020 sezonunda ilhamını farklı spor dallarından ve kıyafetlerinden alıyor.
#GazetehaberleriBEN galiba hızlı, parlak, her şeyi ‘küt’ diye kavrayabilen, yeniliklere açık insanlardan etkileniyorum. En önemlisi, hayatı anlamaya ve yakalamaya çalışan... Yüce Zerey onlardan biri!Bir pazarlama profesyoneli.Aynı zamanda akademisyen.Çok sıkı bir eğitimi var. Üstelik eğitiminin tamamı burslu. London School of Economics’te okursun da, burs alarak okumak tabii daha özel...THY, Coca Cola, Unilever gibi büyük şirketlerde çalışmış, şimdi de Hepsiburada’nın CMO’su...Araştıran, okuyan, yazan, her şeyin dibini kurcalayan biri. En son ‘Fabrika Ayarlarınıza Dönün’ diye bir kitap yazmıştı. Şimdi aşmış kendini, bir roman yazmış: ‘Mima’...Bu söyleşiyi ‘Mima’ şerefine yaptık.Çarpıcı ve derin bir kitap. ‘Mima’, son insan topluluğunun yönetim modeli. Toplulukta dünyanın farklı milletlerinden insanlar var. ‘Mima’nın iki kurucusu ve romanın ana kahramanı da Türk.Roman şu tespitle başlıyor: “İnsanoğlu olarak biz, bu zamana kadar en iyi neyi yönettik? Şirketleri. Dünya da bir şirket gibi yönetilmeli... Bu mümkün mü?”İşte kitapta pek çok şey gibi bunun da cevabını buluyorsunuz.Ama Yüce Zerey’den bu söyleşide öğrendiğim bir şey beni çok çarptı. Performans meselesi. Bana da sanki öyle geliyordu. Hayat bir performans sergileme alanı. Ve yaşarken yaptığımız, tüm performansları üst üste koymak. Yani şöyle: Her gün benim daha iyi performans sergilemem gerekiyor. Hep daha iyi işler yapmam, daha iyi röportajlar sunmam, daha fit olmam, daha derin olmam, daha bilgili olmam...Yüce bu röportajda dedi ki “Artık kendimizle yarışmaktan öleceğiz!”. Doğru. Başkasıyla değil, kendimizle yarışıyoruz! Çok matah bir şeymiş gibi. Hep daha iyisi için. Ve sürekli “performans” sergiliyoruz. Ben sevgilimi arıyorum, o da o sırada performans sergiliyor, ya toplantıda ya seyahatte oluyor. Ulaşamıyorum. Çünkü o da elinden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyor, kendisiyle yarışıyor, hep daha iyi olmak için...Ve şimdi dönüyorum Yüce’nin lafına: “Performans uğruna aşklarımızı feda ediyoruz!” Valla bana hayat dersi gibi oldu Yüce Zerey. Size de olması dileğiyle...
#YazarSAVUNMA ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketleri çatısı altında toplayan SAHA İstanbul Derneği’nin Başkan Yardımcısı, THY Teknik’in Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel’in yolu 3 yıl önce Kanat Boyacılık’ın İzmir Kemalpaşa OSB’deki fabrikasına düştü.
#YazarlarGEÇEN yıl ağustos ayı başlarıydı... Manifesto’nun öncülüğündeki “Patronlar Kulübü” buluşmasında bir grup iş insanıyla sohbet ediyorduk. Polisan Holding’in kurucusu Necmettin Bitlis, yatırım heyecanının ömrünün son günlerine kadar hiç bitmediğini yansıtan mesaj verdi:
#Vahap MunyarGeçtiğimiz yıl 26 milyar liralık ciroya ulaşan ve 9 farklı sektörde faaliyet gösteren Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, “İş dünyasının aktörleri Türkiye’nin elçileridir. Vize sorunu çözülür, işler durulur. Geçmişte de oldu. Yeter ki biz iş insanları yabancı ortaklarımıza ülke koşullarını doğru anlatalım. Ortaklarınız size inanıyorsa hep bir çıkış yolu var” diye konuştu.
#Hurşit ZorluDEİK'in katkıları ile Pakistan’ın 110 milyon nüfuslu Pencab Eyaleti'nin başkenti Lahor'da "Sağlıkta İş birliği Forumu ve PakMedica Sağlık Fuarı" düzenlendi. Sağlık sektöründe 95 firmanın katıldığı ve 25 milyon doların üzerinde anlaşmanın imzalandığı forum ve fuarda Türkiye şirketleri, Pakistan'ın karar alıcıları ve fikir önderleri ile bir araya geldi.
#Burhan KayatürkDünyada jeopolitik riskler ve belirsizliklerin etkisiyle uluslararası doğrudan yatırım (UDY) akışları dalgalı seyir izlerken Türkiye'ye bu yılın ilk 5 ayında 5 kıtadan yatırım geldiği bildirildi. Ocak-mayıs döneminde gelen UDY, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 4,7 milyar doları geçerken, yatırımların yüzde 70'inin son dönemde siyasi tartışmaların yoğunlaştığı Avrupa ülkelerinden yapılması dikkati çekti.
#YatırımANADOLU Grubu’nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in açıklaması ile en yüksek kredi derecelendirme notuna sahip Türk şirketi oldu.
#Gazetehaberleri