2025 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları için son düzlüğe girildi. ÇKS’de kayıtlı çiftçiler, kayıt yenileme başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine gitmeden hızlı bir şekilde e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, çiftçilerin son tarih gelmeden önce kayıtlarını yenilemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Peki, ÇKS kayıt yenileme başvurusu nereden ve nasıl yapılır, son gün ne zaman? E-Devlet ÇKS başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
#Çiftçi Kayıt SistemiÇiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ve kayıt yenileme süreci e-Devlet üzerinden yapılabilecek... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir ve nasıl başvuru yapılabilir soruları günün en çok araştırılan konuları arasındaki yerini alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 üretim yılı kayıt yenileme başvurularının 1 Eylül'de başlayacağını açıkladı. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir? Nasıl başvuru yapılır?
#ÇksTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinde son haftaya girildiğini belirterek, "ÇKS kaydı olmayan çiftçilerimizin desteklerden yararlanması mümkün değildir. Bundan dolayı ÇKS başvurusu ihmal edilmemelidir." ifadesini kullandı.
#Türkiye Ziraat Odaları BirliğiGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları, bizzat başvurarak değil; e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecek. 2 milyon 171 bin 646 çiftçimizin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuruların, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilerek üreticimize emek ve zaman tasarrufu sağlayacak sistemi, bugün gece yarısı 00.00’dan itibaren hizmete açıyoruz" dedi. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir? Nasıl başvuru yapılır?
#Çiftçi Kayıt SistemiTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları, bizzat başvurarak değil; e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecek. 2 milyon 171 bin 646 çiftçimizin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuruların, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilerek üreticimize emek ve zaman tasarrufu sağlayacak sistemi, bugün gece yarısı 00.00’dan itibaren hizmete açıyoruz" dedi.
#Bakan Kirişci‘Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli’ isimli toplantıda Ankara’da kırsal kalkınma için 3 yılda yapılan destekleri anlatan Başkan Mansur Yavaş, “3 yılda 680 milyon lira yatırımla, 33 bin üreticimize toplamda 4 milyar 446 milyon liradan fazla gelir sağladık” dedi.
#ABBÇiftçiler yasaktan muaf mı sorusuna alacakları cevaba göre durumlarına çiftçilik faaliyetlerine yön verecek olan vatandaşlar, bunun için herhangi bir belge alınıp alınmayacağını merak ediyor. Peki, çiftçiler yasaktan muaf mı olacak? İşte, çiftçiler için merak edilen o konu hakkında merak edilen bazı detaylar
#ÇksGenç Çiftçi 2018 hibe başvurusu için süreç başladı. 18 ila 41 yaş arasındaki vatandaşların başvuruda bulunabileceği 2018 Genç Çiftçi hibe başvurusu, 15 büyükbaş veya 50 küçükbaştan fazla hayvanı bulunmayan, 50'den fazla arılı kovanı olmayan, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış genç çiftçiler tarafından kullanılabilecek. İşte, Genç Çiftçi hibe başvuru şartları ve proje amacı hakkında detaylı bilgiler
#Genç ÇiftçiÇiftçi Kayıt Sistemi'ne nasıl kayıt olunur sorusunun yanıtını merak eden vatandaşlar konuyla alakalı araştırmalarını ve sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kayıtları alınan çiftçilerin, devletten destek alabilmek adına başvuruları sürmeye devam ediyor. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) nasıl kayıt olunur?
#Çiftçi Kayıt Sistemi