Çiftçiler yasaktan muaf mı? ÇKS belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiler yasaktan muaf mı ÇKS belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2021 16:132dk okuma

Çiftçiler yasaktan muaf mı sorusuna alacakları cevaba göre durumlarına çiftçilik faaliyetlerine yön verecek olan vatandaşlar, bunun için herhangi bir belge alınıp alınmayacağını merak ediyor. Peki, çiftçiler yasaktan muaf mı olacak? İşte, çiftçiler için merak edilen o konu hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

Çiftçilerin yasaktan muaf değerlendirilmeleri için Çiftçi Kayıt Belgesinin (ÇKS) bulunması gerekecek. Bu belgenin amaç dışı kullanılması gibi durumlarda muafiyetlerin giderek artan bir sıklıkla kötüye kullanıldığı göz önünde bulundurularak, bu suistimallerin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından her türlü tedbir alınacak ve yapılacak denetimlerde bu hususların kontrolü özellikle sağlanacak.

Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan iş yerleri ve buralarda çalışanlar, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar yasaktan muaf tutulacak.

ÇKS'YE NASIL KAYIT OLUNUR?

Çiftçi kayıt sistemine ilk kayıt 3 farklı şekilde yapılabilir. Bunlar arazi sahiplerinin başvurusu, arazi kiralayanların başvurusu ve arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olanların başvurusu şeklindedir.

Haberin Devamı

Çiftçi kayıt sistemine ilk kez kayıt oluyorsanız öncelikle kimlik bilgilerinizi beyaz edeceğiniz evrakları doldurmalısınız. Tapularınızın fotokopisini çektirip tapu sicil müdürlüğünden aslına uygundur kaşesi bastırmalısınız. Tapu sicil müdürlüğünden sonra boş C formuna ektiğiniz arazilerin tapu bilgilerini ve o sene yetiştirdiğiniz ürünleri yazmalısınız. Daha sonra doldurduğunuz bu C formunu ekilişini yaptığınız arazilerin bulunduğu köyün ya da mahallenin muhtarına imzalatmalısınız. Eğer farklı ilçelerde arazileriniz varsa; başvurunuz ikamet ettiğiniz yerde araziniz varsa oranın tarım ilçe müdürlüğüne, yoksa arazinizin bulunduğu tarım ilçe müdürlüğüne arazi merkez ilçede ise tarım müdürlüğüne yapmalısınız.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ (ÇKS) KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1- Çiftçi kayıt formu

2- Boş C formu

3- Kira kontratı

4- Muvafakat 1

5- Muvafakat 2

6- B formu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!