Ordu, dereler ve yaylalar kenti. Onun için şırıl şırıl, yemyeşil. Yaylaların güzelliği yanında İsviçre köyleri halt etmiş. Ordu’nun doğası kadar mutfağı da davetkâr. Ordulular, otu, sebzeyi çok severler. Mutfakları yeşil yeşil. Dünya vejeteryanlarının göz bebeği olmaya aday. Ot deyince akla hemen Ege gelir ama Karadeniz bu konuda daha zengin.
#OrduORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'nın verilerine göre, Karadeniz Bölgesi'nde son 10 yıl içerisinde toplam kapasitesi 20.3 milyar kilovat/yıl olan 203 Hidroelektrik Santral (HES) yapıldı. 20 HES’in inşaatı devam ederken, 123'ü de proje aşamasında. Karadenizliler ise kuruyan derelerden dolayı dertli...
#HESDillere destan yeşili, yazın bile yağan yağmurları, fındığı, turşusu, lahanası derken daima gezilmesi gereken yerler listesinde olan Ordu’nun özellikleri bu kadarla bitmiyor. Ordu Kurul Kalesi'nde, yürütülen kazıda 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin bulunduğunu duymuşsunuzdur. Peki Karadeniz’in güzel şehri Ordu’nun adının efsanelerde bile geçtiğini biliyor muydunuz? İşte size tarihi ve yeşili ile Ordu gezi rehberi…
#Ordu- Karadeniz Bölgesi'nde gür ormanların içerisinden akan ve zaman zaman adına türküler yazılan Ordu'nun dereleri Milli Piyango biletinde tanıtılacak - Vali Balkanlıoğlu: - "Milli Piyango’nun 19 Ocak 2015 tarihli çekilişi için satışa sunulacak biletlerin üzerinde Çiseli Şelalesi’nin fotoğrafı yer alacak"
Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Karadeniz'de, vatandaşlar sahillerde oluşan yoğun kalabalık nedeniyle serinlemek için gölet ve şelaleleri tercih etmeye başladı. Ordu'da 9 metre derinliğindeki göleti ve 6 metre yüksekliğindeki şelalesi ile dikkati çeken Çiseli Şelalesi, yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.