Kirgiç ya da güllük otu olarak da adlandırılan çiriş otu ülkemizde yemeklerde de sıklıkla kullanılmaya başlandı. Bunun yanıında çiriş otu yemeklerde çiçeksiz kısmı kullanılıyor ve halk arasında dağ pırasası da deniyor. Peki çiriş otu nedir, nasıl tüketilir? İşte çiriş otu faydaları ve yemekleri...
#Çiriş OtuBeslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, açlığı bastırmak, canın istediği besinleri tüketmek şeklinde tanımlanmaktadır. Halbuki, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji ve 50’ye yakın türde besin öğesinin, yeterli ve dengeli bir şekilde besinler yolu ile alınması gerekmektedir.
#Çiriş OtuBesinlerin içerdiği mineral, protein ve vitamin gibi besin öğeleri beslenmede büyük önem taşıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu besinlerin yeterli ve dengeli bir beslenme ile alınması gerekiyor. Çiriş otu da pırasaya benzeyen görüntüsüyle ve sağlığı olan yararlarıyla merak edilen bitkilerden biri. Peki çiriş otu nedir, nasıl tüketilir? İşte çiriş otunun faydaları nelerdir?
#ÇirişBesinlerin içerdiği mineral, protein ve vitamin gibi besin öğeleri beslenmede büyük önem taşıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu besinlerin yeterli ve dengeli bir beslenme ile alınması gerekiyor. Çiriş otu da pırasaya benzeyen görüntüsüyle ve sağlığı olan yararlarıyla merak edilen bitkilerden biri. Peki çiriş otu nedir, nasıl tüketilir? İşte çiriş otunun faydaları
#Çiriş Otu