Tabiat, yeni bir mevsime geçip tüm silüetini yenilerken siz de en önemli hazineniz cildiniz için bir dokunuş yapabilir, cildinizi sonbahara hazırlayabilirsiniz. Tüm yaz boyunca güneş, deniz, havuz, rüzgar derken birçok faktöre bağlı olarak cildin yorulduğuna dikkat çeken Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, sonbahar gelirken yaptırılabilecek cilt bakımlarını anlattı.
#Sonbahar BakımıMuhteşem bir yazın sonlarına yaklaşırken, yerdeki birkaç kuru yaprak yeni mevsime hazırlanmamız gerektiğini hatırlatıyor. Düşen sıcaklıklarla birlikte cildinizi yeni sezona hazırlarken, tutarlı bir şekilde güzel ve ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak bazı adımları sizinle paylaşmak istedim.
#CiltMevsimsel saç dökülmesi, genellikle ilkbahar ve sonbaharda yaşanan, mevsim değişiklikleriyle ilişkili bir durumdur. Bu dönemlerde, saç dökülmesinde artış görülebilir çünkü vücut, mevsim değişikliğine uyum sağlamak için hormonal ve biyolojik olarak bazı değişiklikler yaşar. Mevsimsel saç dökülmesi doğal bir süreç mi, endişe verici bir durum mu? İşte yanıtı...
#Saç DökülmesiSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı?
#Cilt BakımıSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı? Bu soruyu konunun uzmanlarına sorduk, cilt bakım rutininin doğrusunu öğrenirken videolardaki yanlış yönlendirmelerin neden olabileceği olumsuz etkileri de konuştuk.
#Cilt BakımıSaç dökülmesi çoğu zaman göz ardı edilen ancak dökülmenin gözle görülür etkileri ortaya çıktığında ciddiye alınan bir problem... Oysa dökülmeden bağımsız tıpkı cildimiz gibi saçlarımızın da bakıma, güçlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bunun için de en uygun mevsim; saçların özellikle yazın deniz, kum, güneşten yıpranmış olduğunu varsayarsak sonbahardır.
#SAÇCildimizin sağlıklı, parlak ve dinç bir görünüm sergilemesinin en önemli koşullarından biri nemli olmasıdır. Nemi hem vücudumuzun içinden hem de dışından sağlamamız mümkündür. Kış ayı işte bu nemli ortamı kurutan, cildimizi kuru bir yaprak hale getiren ortamı sağlar. Cilt sistemimiz; soğuyan havaya karşı, deri, vücut ısısının kaybolmaması, azalmaması için kan dolaşımını azaltır böylece ter ve yağ bezlerimiz daha yavaş çalışmaya başlar. Kan dolaşımının yavaşlaması cilt için gerekli besleyici maddelerin alımının da azalması demektir. İşte tüm bu süreçlerin sonunda cilt giderek hassaslaşır ve dış etkilere karşı kendisini koruyamamaya başlar.
#Cilt KurumasıHodan otu; Hodangiller ailesine ait olup, çok senelik bir bitki türüdür. Halk dilinde; ıspıt, tamara, otan, kaldirik, zılbıt, gibi değişik adlarla anılan bu ot, farklı renklere de sahiptir. Mavi, beyaz ve kimi zaman pembe çiçekler ile açabilen Hodan otunun hem gövdesinden hem de tohumundan bolca faydalanıldığı belirtilebilir. Peki, hodan otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Hodan otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hodan OtuSafranbolu ilçesinde adını veren “Safran” çok uzun yıllardan beri çiçek tepecikleri, baharat ve gıda boyası olarak kullanımı söz konusu olan soğanlı bir bitkidir. Sizin için Safran çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Safran çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği şeklinde en fazla merak edilen konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik.
# Safran ÇiçeğiKrizantem bilinene bir diğer adıyla kasımpatı, Yunan dilinde altın çiçek anlamıyla tanımlanan bir çiçek olma özelliği barındırır. Beyaz renkte çiçek açan krizantem çiçeği ise bolluğu temsil eden bir çiçek olarak nitelendirilir. Sizin için Krizantem çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Krizantem çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
Hatmi çiçeği çoğunlukla yol kenarlarında ve tarlalarda kendiliğinden yetişen bir bitki türü olup halk arasında Fatmagül çiçeği olarak bilinmektedir. Sağlık açısından da pek çok faydası olan bitkiler arasında yerini almaktadır. Sizin için Hatmi çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hatmi çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını tüm detaylarıyla derledik.
#Hatmi ÇiçeğiÜlkemizin özellikle kıyı bölgelerinde kendiliğinden yetişen zakkum ağaçları yol kenarlarında ve açık arazilerde sıklıkla görülür. Pembe ve beyaz çiçekleriyle estetik bir görünüm sunan zakkum ağaççıklarının özellikleri, yetişme koşulları, faydaları ve zararları hakkında detayları derledik.
Sandal ağacı tropik ağaç türlerinden biri olarak bilinmektedir. Sandal ağacı tropik iklimin bir parçasıdır. Dolayısıyla ülkemizde az yetişen ağaç türleri arasındadır. Sandal ağacı son aylarda sürekli olarak araştırılan bir ağaç türüdür. Sandal ağacı son haftalarda internet üzerinden de en çok araştırılan ağaç türleri arasına girmiştir. Özellikle sandal ağacının özellikleri ve nasıl yetiştirildiği merak edilmektedir. Peki, sandal ağacı nedir? Sandal ağacının bilimsel ismi nedir? Sandal ağacının bakımı nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kamelya ağacı dendiği zaman akla ilk gelen güzel çiçekleridir. Kamelya ağacı diğer bir adıyla da kış gülü serin yerleri seven bir ağaç türüdür. Fakat serinlik derecesi eksi derecelerde olmamalıdır. Ama kış ayları boyunca hem belirli bir oranda serinlik hem de esinti isteyen bir ağaçtır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Doğanın temelini oluşturan ağaçlar arasında birbirinden farklı çeşitler bulunuyor. Her biri farklı özellikte olan bu ağaçların kimi ise meyve ağacı olarak ön plana çıkıyor. Türkiye'de bulunan katran ağacı da çok merak ediliyor. Katran ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kuşburnu ağacı, gülgiller familyasından gelen Kuzeybatı Afrika, Avrupa ve Batı Asya civarlarında yetiştirilir. Çok yıllık bir bitki olan kuşburnu ağacı, sonbaharda olgunlaşır. Kuşburnu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ağaçlar, bir bitki türü olup bitkiler içerisinde en büyük gövdeye sahip olanıdır. Oksijen ve hava temizlemesi ile sevilen ağaçlar, aynı zamanda birçok faydalı meyve ve yaprak da sunar bizlere. Sabun ağacının da faydaları pek çoktur. Bu yüzden merak edilen ve internette sıkça araştırılan bu ağaç türünü sizler için derledik.
Dünya üzerinde pek çok farklı ağaç türü yetişiyor. Bu ağaçların yetişme süreci genellikle toprak yapısı ve iklim koşullarına göre belirleniyor. En çok verim alınan ağaçlardan bir tanesi de vişne ağacı olarak ön plana çıkıyor. Vişne ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Asma ağaçlarının birçok türü olsa da ülkemizde en çok bilinen türü üzüm veren asmalardır. Uzayan dallarının doğru şekilde asılmasıyla çardak yapımlarında da kullanılan asmalar hem lezzetli meyveleri hem de görselliğiyle ilgi görür. Asma ağaçları ile ilgili bilinmesi gerekenleri derledik.
İnsanlar hem görsel olarak çekici hem sağlık açısından faydalı ağaçlara tarih boyunca büyük önem vermiştir. Bu ağaçların estetik güzellikleri insanları huzurlu kılarken sağlık yönünden faydaları da onlara yardımcı olmuştur. Ihlamur ağacı da bunlardan biridir. Bu çerçevede işte size bu ağaç hakkında bilmek istediğiniz tüm detayları derledik.
Koronavirüs pandemisi, her sektör gibi estetik ve güzellik sektörünü de etkiledi. Dışarıya çıkmaktan imtina ettiğimiz o ilk dönemde estetik ameliyatlar ileri tarihlere ertelendi. ‘Yeni normalde’ ise operasyonlar yeniden başladı. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mete Aksu, bu süreçte evde çok fazla vakit geçirenlerin estetik ve güzellik uygulamalarına ilgilerinin arttığını söylüyor.
#İzmirMevsim geçişleri ile birlikte sıcaklık, nem ve diğer iklimsel faktörlerin değişmesi cilt sağlığı ve görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, cilt bakımına dair ipuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
#Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu UtkanBazen bitki bakımı konusunda sorunlar yaşanabilir. Önemli olan, sadece büyük yaprakları veya gösterişli bitkilere sahip olmak değil, aynı zamanda kişiyi de olumlu etkilemesidir. Bu nedenle zahmetsizce bakabileceğiniz, en dayanıklı ev bitkilerini paylaşıyoruz.
#Ev Bitkisi