Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarTürk mutfağındaki yemekleri sarımsaklı yoğurtsuz, biber salçasız ya da nar ekşisiz düşünebilir misiniz? Alman mutfağı hardalsız, Amerikan mutfağı ketçapsız, Japon mutfağı soya sossuz ve wasabi’siz olabilir mi mesela? Endonezya mutfağının bir numaralı bekçisi de onlarca farklı çeşidiyle sambal sosu…
#Sos“Alt tarafı zeytinyağlı fasulye, nedir yani” deyip geçmeyin. Fasulye bize mutfağın dipsiz bir kuyu olduğunu, değişik pişirme tekniklerinin değişen hayatlara hitap edeceğini anlatabilir... Nasıl mı? İzninizle sizi kolunuzdan tutup mutfağa, oradan da tencerelerin içine davet ediyorum.
#Fasulye“Alt tarafı zeytinyağlı fasulye, nedir yani” deyip geçmeyin. Fasulye bize mutfağın dipsiz bir kuyu olduğunu, değişik pişirme tekniklerinin değişen hayatlara hitap edeceğini anlatabilir... Nasıl mı? İzninizle sizi kolunuzdan tutup mutfağa, oradan da tencerelerin içine davet ediyorum.
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.