Süt ve Ürünleri (MYO) Bölümü, sütü işleme, sütü depolama, sütü ayırma, sütü homojenleştirme ve pastörize etme işlemlerini içermektedir. Sizin için Süt ve Ürünleri (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanlarını detaylarıyla derledik.
#Süt Ve Ürünleri (Myo) Bölümü Nedir?Süt, kalsiyum açısından vücudumuz için gerekli olan bir kaynak. Peki içtiğiniz süte dikkat ediyor musunuz? Doğal olduğu düşünülerek sokak sütü tüketiminin zararlı olduğunu söyleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Birol Saygı, sokak sütü ve ambalajlı süt hakkında bilgi verdi.
#SütGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, peynirin tuz ve yağ oranları ile etiket bilgilerine ilişkin standartları belirleyen tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peynir üretiminde türüne göre değişmek üzere, kuru madde oranının yüzde 3 ile 7,5'i arasında tuz kullanılabilecek. Peynirlerin etiketinde, "köy peyniri", "geleneksel peynir", "doğal peynir", "çiftlik peyniri" gibi nitelemelere yer verilmeyecek