Chia tohumu, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, mineraller, vitaminler ve lif açısından çok iyi bir kaynak. Özellikle glutensiz olmasıyla öne çıkan chia, salatalarda ve puding şeklinde tüketilebiliyor. Peki chia tohumu nasıl kullanılır, sağlığa faydaları neler? Tüketirken nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte chia tohumu hakkında merak edilenler...
#Chia TohumuYakın zamanda hayatımıza giren chia tohumu ile yapılan tarifler oldukça popüler! Yüksek besin değeri ve içeriğinin büyük kısmını omega-3’ün oluşturduğu chia tohumu; puding, smoothie ve kurabiye gibi birçok tarifte kullanılıyor. Ara öğünlerinizi ya da kahvaltılarınızı renklendirecek orman meyveli chia puding, Gülçin Çavdarcı’nın tarifiyle sizlerle…
#HtvprogramlarDünyada ve ülkemizde koronavirüsten korunma ile ilgili önlemler alınmaya devam ediyor. Karantinada çoğu kişi evde durmanın verdiği can sıkıntısıyla veya durumun oluşturduğu tedirginlikle tatlı yeme isteği yaşayabiliyor ve kendini mutfağa atıyor.
#KarantinaBu tarifte un yok, şeker yok, yağ yok! Pişirme derdi desen, o da yok. Bu tarifte bol miktarda sağlık ve hafiflik var! Kilo verdiriyor, daha fit bir görünüm kazandırıyor. Görüntüsü cezp ettiriyor, her kaşığı mutluluk veriyor. Bu rengârenk şifa deposunu suçluluk duymadan yiyeceksiniz! İşte badem sütlü, mangolu, frambuazlı ve Chia tohumlu puding tarifi…
#ArçelikSon dönemlerde popülaritesi artan besinlerden biri de Chia tohumu oldu. Salvia Hispanica isimli bitkiden elde edilen Chia tohumunun faydaları ve nasıl kullanıldığı merak ediliyor. Peki, pek çok sağlık ögesini içerisinde barındırması sebebiyle son günlerin en çok tercih edilen besinlerinden olan bu tohumun faydaları neler? Nasıl tüketilir? İşte, bilmeniz gerekenler ve Chia Tohumlu puding tarifi!
#Chia Tohumu