Titrasyon, numunede çözünen bir maddenin, nicel olarak belirlenmesini sağlayan analitik işlemdir. Titrasyon tekniği, numuneye ilave edilen bilinen analit konsantrasyonda bulunan titrasyon çözeltisi(reaktif) arasında oluşan kimyasal reaksiyonları temel almaktadır. Titrasyon şişesinde (Erlen)bulunan asit ya da baz damlatılarak yapılan bir işlemdir. Titrasyon nedir? Düzeneği nasıl yapılır? Kimyada titrasyon deneyi ve düzeneği işleyişi hakkında detayları derledik.
Çözelti, kimyanın belli başlı konularındandır. Özellikle de test ve tahlil etme konularında çözeltilere bir diğer ifade ile maddelerin asit, nötr ve baz olma durumuna dikkat edilmektedir. Bazı maddelerse görüntüsü asit veya baz olsa da değişik bir duruma sahip olabilmektedir. Sirke de asit, baz veya nötr olduğu merak edilmekte olan bir sıvıdır. Sizin için sirkenin asit mi baz mı olduğunu ve sirkenin organik olup olmadığını derledik.
En yaygın olarak sirke ile birlikte ilişkilendirilen asetik asit hakkında birçok kişi web üzerinden araştırmalar yapmaktadır. Sizin için CH3COOH formülünün ne demek olduğunu, bu formülün asit mi baz mı olduğunu, yaygın kullanılan adını ve organik olup olmadığını derledik.
#Ch3coohMonomer kimi zaman kimya derslerin de kimi zamanda biyoloji derslerin de geçmekte olan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda Monomer nedir? Monomer yapılı ne demek? Monomer çeşitleri ne özellikleri nelerdir şeklinde sorulan soruların yanıtlarını sizin için detaylarıyla derledik.
#Monomer Nedir?