Liseleri öğrencileri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜÇEV) yürüttüğü Çevrenin Genç Sözcüleri (YRE) programına katılarak çevreye olan duyarlılıklarını göstermek için yeni bir makale yazdı. Makalede toprak kirliliğine dikkat çeken öğrenciler, depremin ardından moloz kaldırma çalışmalarının etkisini de kaleme aldı.
#TÜÇEVTürkiye Çevre Eğitim Vakfı 1993 yılında denizlerde mavi bayrak programını yürütebilmek amacıyla kuruldu. Danimarka merkezli Foundation for Environmental Education’ın Türkiye temsilcisi olan merkez okulların çevre dostu bir şekilde faaliyetlerine devam etmesini amaçlayan programlar düzenliyor. Bu programların bazıları: Eko Okul, Okullarda Orman ve Çevrenin Genç Sözcüleri.
#Eko OkulLise öğrencileri, atık tekstil ürünü olan penyeleri değerlendirerek bu atıklardan penye ipi elde etti. Bu ipler kadınlar tarafından örülerek kaktüs saksılarına dönüştürüldü. Satışa çıkarılan ürünlerden elde edilen gelir ise Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma (ZİÇEV) Vakfına bağışlandı.
#BilfenYapıldıktan sonra sadece 3 yıl çalıştırılan Bağarası arıtma tesisi, İZSU’ya devredildikten sonra çürümeye terk edildi. Şimdi, evsel atıklar direk körfeze akıyor.İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iddialı. Geçenlerde yine körfez için demeç verdi. Kocaoğlu, “Birkaç seneye kadar körfezi temizleyip, yüzülecek hale getireceğiz. Körfezin temizlenmesi için kanallar açacağız, dip çamurlarını çıkarmak için Hollanda’dan dev makina alacağız” dedi.Niyet harika, körfez demek, İzmir demek olduğuna göre bir an önce harekete geçmek gerek. Yalnız ben bugün bu içimdeki Kocaoğlu sevgisini bir kenara bırakıp “Kral Çıplak” diyeceğim.Kocaoğlu’na bundan tam üç sene önce, “İzmir Körfezi’nde ne zaman yüzeceğiz” sorusuna verdiği, “Körfez temiz isterseniz yüzebilirsiniz” cevabını da hatırlatacağım. İzmir Körfezi’ni, ikinci kez seçildiği görev süresinin sonuna kadar temizlerse, Aziz Başkan’ın makamını kıble kabul edip Konak Meydanı’nda secde ed