Antalya Valisi Hulusi Şahin, yılbaşı öncesi gündemde olan kaçak ve sahte alkol operasyonlarına ilişkin rakamları açıkladı. Vali Şahin, "232 bin 955 şişe kaçak içki ve 2 bin 7 litre yine kaçak içki ele geçirildi" dedi. Vali Şahin, “Sadece yılbaşına özel değil, yıl boyu devam ettiriyoruz. Tabii ki bu dönemde daha da artıracağız. Bu hususta emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve tarım il müdürlüğümüzün denetim birimleri sadece büfelerde değil, imalathanelerde, otellerde, her yerde denetimlerini yapıyor" diye konuştu.
#ANTALYATekirdağ’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, 2019’dan bu yana toprak, çevre, hava ve suyu kirlettiği tespit edilen 1122 tesise toplam 191 milyon 917 bin 728 lira idari para cezası uyguladı, 240 firmanın faaliyetleri de durduruldu.
#TekirdağÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çevre denetim ekipleri, deniz kirliliği denetimleri konusunda yetkilendirilen kurumlarla birlikte Marmara Bölgesi’nde denetimlerine kesintisiz devam ediyor. Dünkü denetimlerde, Marmara Denizi’ne asetik asit tahliye eden bir gemiye 19 milyon lira para çevre cezası kesildi.
#Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği BakanlığıÇevre Kanunu'na aykırılık halinde uygulanacak idari para cezaları, yeni yılda yüzde 22,58 artırılacak. Çevreyi kirletenlere 351, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayanlara bin 895 lira, naylon poşetlerden ücret almayan satış noktalarının her bir metrekaresi için ise 15 lira 16 kuruş ceza uygulanacak.
#Resmi GazeteÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Termik santrallerin filtrelemelerini yapmaları için 6 ay içerisinde bu işe başlayıp, filtreleme projelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Fiilen 6 ay içerisinde termik santrallerimiz bu projelere başlamazsa Bakanlığımız 6'ncı aya müteakip normal çevre cezalarının 20 katına kadar ceza kesebilir" dedi.
#Murat Kurumİstanbul Büyükşehir Belediyesi, atıklarını Marmara Denizi ve Karadeniz'e döken gemileri havadan tespit ediyor. Ekipler, 2 deniz uçağı, 4 drone ve 81 zum özellikli ve yüksek çözünürlüklü kamerayla yaptıkları denetimlerde bir yılda katı, petrol türevli ve kirli balast atıklarla denizleri kirleten 87 gemiye 5 milyon 700 bin lira para cezası kesti.
#Denizi Kirleten Gemilerİzmir Gaziemir’de 1940’ta kurulan, altı yıl önce arazisine gömdüğü radyoaktif madde içeren tehlikeli atıklar nedeniyle tarihin en yüksek cezası kesilen kurşun fabrikası kaderine terk edildi. Konunun tek yetkilisi Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), ‘arazi sahiplerinin yapısındaki değişiklikten dolayı’ çalışmaların durduğunu açıkladı. Gittik, yerinde gördük. Güvenlik için çekilen tel örgüler açılmıştı. Çocuklar okula gitmek için atıkların gömüldüğü araziden geçiyor, mahalledeki kadınlar yemek için ot topluyordu. Ölçüm cihazı, normalin tam 219 katı radyasyon seviyesi gösteriyordu.
#GaziemirİZMİR'de yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddelerin halen çevre kirliliğine neden olduğu saptalan Gaziemir'deki Aslan Avcı Döküm Sanayi kurşun fabrikasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5.7 millyon TL ceza kesti.
#Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü