İstanbul Fatih'te salı günü 32 yaşındaki A.Ü.Ş. ile kadın müşteri arasında telefon kılıfı iadesi nedeniyle çıkan tartışmaya ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Kavga sonrası iş yeri çalışanı A.Ü.Ş. tutuklanırken, telefon dükkânı mühürlendi.
#Fatihİstanbul Fatih'te salı günü 32 yaşındaki A.Ü.Ş. ile kadın müşteri arasında telefon kılıfı iadesi nedeniyle çıkan tartışmaya ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Kavga sonrası iş yeri çalışanı A.Ü.Ş. tutuklanırken, telefon dükkânı mühürlendi.
#İSTANBULAFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde 1,5 metrekarelik dükkanında 29 yıldır ayakkabı tamiri, kişiye özel ruhsatlı silah kılıfı, cep telefonu kılıfı, çakı ve çakı kılıfı imalatı yapan Hüsamettin Güngör (52), geçiminin yanı sıra çocuklarını okuttuğunu, iş sahibi yaptığını ve kızını da evlendirdiğini anlattı. Güngör, "Önceden ayakkabı yapıyordum. Şimdi ayakkabı yapmıyorum. Çünkü satılmıyor. Benim ayakkabı yaptığım paraya 3- 4 çift ayakkabı alınıyor. Onun için kurtarmıyor bizi de" dedi.
#AfyonkarahisarBalıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan Sandy Tuncel, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve bu konuya özellikle çocukların dikkatini çekmek için sokaklardan topladığı gıda ve deterjan ambalajlarını çanta, cep telefonu kılıfı gibi eşyalara dönüştürüyor.
#HtvözelAkdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özen, "Sıcak havalarda telefon ve tabletlerde kılıf veya koruyucu kullanılmasını önermiyoruz. Çünkü kılıf ve koruyucular sıcağı tutarak elektronik cihazlarda ısının dağılmasına engel olur. Bu da elektronik cihazlarda patlama gibi sorunlara neden olabilir" dedi.
#Cep TelefonuCep telefonlarına taksit sınırlaması 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Fakat bazı ‘uyanıklar’ taksit yasağını delmenin bir yolunu bulmakta gecikmedi. Sistem şöyle işliyor: Cep telefonunu taksitle satmak isteyen dükkanlar 10 TL bedelindeki cep telefonu kılıfını 1000 TL’ye satıyor. 1000 TL’ye satılan cep telefonu kılıfının yanında ise ‘hediye’ olarak cep telefonu veriliyor. Yani esnaf taksit yasağını ‘kılıfına uydurmanın’ bir yolunu bulmuş gözüküyor. Satılan cep telefonu ise ürünün dünya çapında garantisi olup olmamasına göre garanti kapsamında olmayabiliyor. Esnaflar telefonun garantisiyle ilgili olarak sorular geldiği zaman kendilerinin ürüne ‘garanti’ verdiklerini söylüyorlar. Hatta bazı cep telefonu mağazaları taksit yapmak istedikleri ürünü başka firmaların POS cihazlarından geçiriyor. Böylece alınan 1500 TL’lik bir telefon bir mobilyacının POS makinasından çekilerek mobilya ürünüymüş gibi taksitlendiriliyor.
Cep telefonlarına taksit sınırlaması 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Fakat bazı ‘uyanıklar’ taksit yasağını delmenin bir yolunu bulmakta gecikmedi. Sistem şöyle işliyor: Cep telefonunu taksitle satmak isteyen dükkanlar 10 TL bedelindeki cep telefonu kılıfını 1000 TL’ye satıyor. 1000 TL’ye satılan cep telefonu kılıfının yanında ise ‘hediye’ olarak cep telefonu veriliyor. Yani esnaf taksit yasağını ‘kılıfına uydurmanın’ bir yolunu bulmuş gözüküyor. Satılan cep telefonu ise ürünün dünya çapında garantisi olup olmamasına göre garanti kapsamında olmayabiliyor. Esnaflar telefonun garantisiyle ilgili olarak sorular geldiği zaman kendilerinin ürüne ‘garanti’ verdiklerini söylüyorlar. Hatta bazı cep telefonu mağazaları taksit yapmak istedikleri ürünü başka firmaların POS cihazlarından geçiriyor. Böylece alınan 1500 TL’lik bir telefon bir mobilyacının POS makinasından çekilerek mobilya ürünüymüş gibi taksitlendiriliyor.
VAN’da bir kişi üzerine bağladığı sahte bomba düzeneğiyle gece yarısı polis karakolu önüne gitti. Ceketini açarak polis karakoluna yaklaşan şüpheliyi gören nöbetçiler havaya ateş açtı. Bunun üzerine kaçmaya başlayan şüpheli etkisiz hale getirildi. Yapılan incelemede şüphelinin akli dengesinin bozuk olduğu belirlendi.