Trabzon hurması, diğer adıyla cenet hurması, irçok kişinin tadını dahi bilmediği, bilenlerin ise bayılarak yediği lezzetli bir meyve. Aslen Çin ve Japonya'da yetişen bu meyve ülkemizde ise Karadeniz, Adana ve Hatay'da üretiliyor. Sağlık için de oldukça faydalı olan Trabzon hurması kuru olarak da tüketiliyor ve evde kolayca hazırlanabiliyor. Peki Trabzon hurması nasıl kurutulur? İşte evde dilimlenmiş cennet hurması kurutmanın ve saklamanın püf noktaları...
#Trabzon Hurması Nasıl KurutulurTrabzon hurmasının kurusu; taze halinden daha lezzetli olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Güneşte kurutulduğu zaman sağlık bakımından çok yararlı hale gelen Trabzon hurması kurusu, sağlık bakımından da türlü yararlara sahiptir. Peki Trabzon hurması nasıl kurutulur ve saklanır? Evde cennet elması fırında dilimli ya da bütün olarak kurutma nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Trabzon HurmasıCennet hurması, oldukça faydalı bir meyvedir. Ağaçlarda yetişen cennet hurması, ülkemizde de oldukça sık yetiştirilen bir ağaç türüdür. Cennet Hurması nasıl yetişir? Cennet Hurması Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, tüm detaylar.