Çemen otu, sağlık açısından yararlı bitkilerden biridir. Hem yaprakları hem de tohumu tüketilebiliyor. Uzak Doğu kültürünün vazgeçilmez baharatlarından olan çemen otu tohumu, Türk mutfağında da sıklıkla kullanılıyor. Çemen otu tohumunun ne işe yaradığını, faydalarını sizler için derledik.
Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarHem tohumu hem yaprakları tüketilebilen çemen otu, sağlık için faydalı bitkilerdendir. Uzakdoğu kültüründe vazgeçilmez baharatlar içerisinde yer alan bitki, yemeklere tat vermesiyle biliniyor. Çemen otu nedir, nerede yetişir, ne işe yarar, nasıl kullanılmalı, zararları nelerdir, faydaları var mıdır sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#Çemen OtuSonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel Çaylar