Şebeke sularının klorlu ve kireçli olması çaydanlıkların içinde istenmeyen katmanların oluşmasına yol açıyor. Çaydanlığı uzun ömürlü kullanmak için ise düzenli olarak temizlemek gerekiyor. Çaydanlıkların hem içinin hem de dışının daha temiz olması için siz de bu yöntemleri kullanabilirsiniz.
#ÇaydanlıkKireçli suların olduğu bölgelerde çaydanlık kireci kaçınılmazdır. Suyun kireçli olmasının dışında çaydanlığın sürekli kullanılması da kireçlenmeye sebep olur. Bu kireçler çayın kalitesini de düşürür. Kimyasal maddeler olmadan çaydanlıklarınızı temizlemek istiyorsanız çaydanlık kireci temizleme yöntemleri hakkında bu yazıyı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
#Çaydanlık TemizlemeGün içinde bol bol tükettiğimiz çayın yapılışında kullandığımız çaydanlıkların temizliği hem çayın lezzeti hem de sağlığımız açısından çok önemli. Peki çaydanlık nasıl temizlenir? Çaydanlık temizlemenin püf noktaları nelerdir? Çaydanlık içinde oluşan kireçten nasıl arındırılır? Çaydanlık nasıl parlatılır? Yanmış çaydanlık nasıl eski haline getirilir? Bütün bu soruların cevapları ve yıllardır size eşlik etmeleri sonucu kararan çaydanlıkları, eski ışıltılı hayatlarına geri döndürmek için kullanabileceğiniz ipuçlarımız, bütün detaylarıyla hemen aşağıda...
#Çaydanlık Nasıl TemizlenirEvimizin temizliğinde hayatımızı kolaylaştıran çok fazla temizlik ürünü var. Kimyasal temizleyiciler, doğal sabunlar, sirkeler, sodalar, mikrofiber bezler… Bunlarla mutfağımızı banyomuzu belli aralıklarla temizliyoruz. Özellikle banyo ve tuvaletlere daha özen gösteriyoruz ancak bazen dip doruk temizlediğimizi düşündüğümüz banyolarımız sandığımız kadar iyi temizlenmiyor. Duş kabinini, klozeti, musluk başlarını, sifonu, lavaboyu temizliyoruz ama tam anlamıyla temizlendi demek için maalesef bunlar yeterli değil. İşte banyolarımızı temizlerken çoğunlukla önemsemediğimiz ve gözden kaçırdığımız o bakteri yuvaları…
#TemizlikAntalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri, Deniz Polisi, Döşemealtı Doğa Sporları Kulübü ve Kaleiçi Rainbow Dalgıçlık Okulu dalgıçları, yat limanında su altı temizliği yaptı.Liman girişe kapatılarak yapılan temizlik yaklaşık 1 saat sürdü. Tekneler tura çıkmadı, balıkçı tekneleri hareket etmedi. Su altı temizlik dalışında öncelikli hedef, büyük lastik atıklar oldu. Dalgıçların kol gücüyle çıkaramadığı lastikler, tekne üzerindeki vinçle su üstüne çıkarıldı. Gönüllü dalgıçlar vincin kancasını lastiklere tek tek bağlayarak dipten çıkarılmasına yardımcı oldu.Tur teknelerinin etrafına bağlanan lastiklerin çeşitli nedenlerle kopup suya düştüğünü söyleyen dalgıçlar, yanlarına aldıkları poşetleri de küçük atıklarla doldurdu. Çaydanlık, gemi kornası, içecek kutusu ve makas gibi eşyaların çıkarıldığı Kaleiçi Yat Limanı deniz dibi, bir nebze de olsa temizlendi. İbrahim LALELİ- Yusuf ÜNAL/ANTALYA DHA
#Kaleiçi Yat LimanıEndüstri, havacılık, uzay araştırmaları, çevre, enerji, tarım ve medikal malzemeler ile bilimsel çalışmalarda kullanılan, güneş kremleri, kendini temizleyen cam, deterjan ve kumaş üretilen nanoteknoloji mutfaktaki yerini de aldı. Paslanmaz çelikteki altın rengi nanoteknolojiyle yüzeye taşınarak yapılan mutfak eşyaları, en çok Arap ülkelerinden ilgi görüyor.
#Mutfak