İstanbul'un Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde boyları 3 ila 6 santimetre arasında değişen çekirgeler görülmeye başladı. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Bu çekirgeler sıcağı çok seviyor. Şu an ise bu çekirgelerin ortaya çıkmasının tam zamanı. Bu çekirge türleri istilacı bir tür değil. Bu yüzden vatandaşların korkmasına gerek yok. Çekirgelerin bir zararı yok" dedi.
#İstanbulİstanbul'un Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde boyları 3 ila 6 santimetre arasında değişen çekirgeler görülmeye başladı. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Bu çekirgeler sıcağı çok seviyor. Şu an ise bu çekirgelerin ortaya çıkmasının tam zamanı. Bu çekirge türleri istilacı bir tür değil. Bu yüzden vatandaşların korkmasına gerek yok. Çekirgelerin bir zararı yok" dedi.
#SultangaziMuş'ta geçen yıl görülen çalı çekirgeleri, bu yıl da yüksek kesimlerde vatandaşların ve çiftçinin kâbusu oldu. Yol ve toprak yüzeyleri kaplayarak Muş Ovası'na doğru ilerleyen çekirge sürüleri vatandaşları korkutuyor. Bölgeyi kaplayan çekirgelerin çayırları yiyip bitirdiğini söyleyen imam Yakup Ekici, ''Çayırları yiye yiye kocaman bir hale gelmişler. Bu çekirgelerin yönü de şehrin ovasına doğru. İnşallah ovaya ulaşmazlar. Çünkü burada çayır bırakmadılar'' dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın da ilaçlama ve yuvalarının yok edilmesi gibi çalışmaların devam ettiğini söyledi.
#MuşMuş'ta geçen yıl görülen çalı çekirgeleri, bu yıl da yüksek kesimlerde vatandaşların ve çiftçinin kâbusu oldu. Yol ve toprak yüzeyleri kaplayarak Muş Ovası'na doğru ilerleyen çekirge sürüleri vatandaşları korkutuyor. Bölgeyi kaplayan çekirgelerin çayırları yiyip bitirdiğini söyleyen imam Yakup Ekici, ''Çayırları yiye yiye kocaman bir hale gelmişler. Bu çekirgelerin yönü de şehrin ovasına doğru. İnşallah ovaya ulaşmazlar. Çünkü burada çayır bırakmadılar'' dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın da ilaçlama ve yuvalarının yok edilmesi gibi çalışmaların devam ettiğini söyledi.
#Muşİstanbul’un en önemli su kaynaklarından olan Terkos su havzası ve biyolojik çeşitliliği 10 önemli tehdit altında. Terkos su havzasını çevreleyen ormanlık sahalar, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu çerçevesinde mutlak koruma statüsüne sahip değil, bu nedenle havzanın geleceği tehlikede.