Bu haftanın şahane tarifi, hafif ama bir o kadar da doyurucu bir yemek olan çağla aşı olsun istedim. Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olan çağla aşı aynı zamanda ilkbaharın habercisi olma özelliği taşıyor. Çünkü pazar tezgahlarında çağlalar yerini almaya başladıysa bahar resmen gelmiş demektir. Fakat bilmelisiniz ki kayısı ya da şekerparenin olgunlaşmamış hali olan badem çağlasının tezgahlarda boy göstermesiyle gözden kaybolması bir olur. Bu nedenle yalnızca bir ay kadar kısacık bir süre bulunabilen çağlayı tüketebilmeniz için elinizi çabuk tutmanız gerekir.
#Çağla AşıYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#Kebap