Borç yapılandırma (Vergi affı) yasalaştı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları yapılandırma başvuru süreci de başlayacak. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşması ile 31 Aralık 2022 tarihinden önceki dönemlere ait borçlar kapsama dahil olacak. Vergi borç yapılandırmasıyla birlikte 2 bin TL altındaki borçların tamamı silinirken, 2 bin TL ve üzeri borçlar için ise 48 aya kadar taksitle yapılandırma imkanı sağlandı. Peki GİB borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır, son gün ne zaman?
#Yapılandırma BaşvurusuYapılandırma başvuruları milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığının tebliğine göre, düzenlemeden yararlanmak isteyen mükellefler borç yapılandırma başvuruları Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet adresinden ya da e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme seçeneği olacağı gibi 18 eşit taksit imkanı da sunulacak. İlk taksit ödeme süresi 30 Eylül mesai saati bitiminde sona erecek. Peki, borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır, ne zaman bitecek? İşte, e devlet yeniden yapılandırma başvuru ekranı ve konuyla ilgili detaylar.
#Borç Yapılandırma BaşvurusuKYK borç yapılandırma işlemi son gelişmeler ile takip ediliyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişmenin ardından en çok merak edilenlerden biri de KYK borçları oldu. Üniversite eğitimleri sırasında kredi alan ve henüz geri ödemesini yapmayan pek çok vatandaş, yapılandırma fırsatından yararlanmak için ne zaman ve nasıl başvuru yapabileceklerini sorguluyor. Peki, KYK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?
#KYK Borç YapılandırmaBorç yapılandırma süreci başladı. KYK öğrenim kredisi, Trafik cezaları, MTV, vergi borcu gibi birçok borcun taksitli ödenmesini sağlayan yapılandırma başvurusu ağustos ayına kadar devam edecek. Var olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, internetten borç yapılandırma sürecinin detaylarını araştırıyor. Peki, internetten borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte borç yapılandırma sürecinin detayları
#Borç YapılandırmaVergi borcu yapılandırma başvurusu yoğun ilgi görüyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borçlarında yapılandırma fırsatının başladığını duyurdu ve imkanlardan faydalanmak için 31 Aralık'a kadar başvuru yapılması gerektiğini açıkladı. Peki 7256, KYK, SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte yapılandırma ekranı ve detaylar
#Vergi Borcu Yapılandırma7256, KYK, SGK borç yapılandırma başvuru ekranı araştırılan konular arasında yer alıyor. Vergi yapılandırma başvuruları başladı. Vatandaşların 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine online olarak İnteraktif Vergi Dairesi’nden (www.ivd.gib.gov.tr) işlemlerini yapabiliyorlar.
#Vergi YapılandırmaVergi affı son başvuru tarihi için geri sayım başladı. Vergi affı borç yapılandırma tarihleri alınan kararla uzatılmıştı. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise 12, 18, 24,36 ve 48 ay eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanındı. Yapılandırma kapsamında; tüm vergi, prim, Trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları ödenebiliyor. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek. Peki vergi affı borç yapılandırma ne zaman bitiyor? 2023 Vergi affı ilk ödeme hangi tarihte, nasıl yapılacak? İşte vergi borcu yapılandırma son başvuru günü...
#Vergi AffıVergi affı başvurusu ne zaman bitecek, sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. Vergi affı borç yapılandırma son başvuru tarihi alınan kararla uzatılmıştı. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise 12, 18, 24,36 ve 48 ay eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanındı. Yapılandırma kapsamında; tüm vergi, prim, Trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları ödenebiliyor. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek. Peki borç yapılandırma ne zaman bitiyor? Vergi affı 2023 ilk ödeme hangi tarihte, nasıl yapılacak? İşte borç yapılandırma son başvuru günü...
#Borç Yapılandırma 2023Vergi affı son durum bilgileri yakından takip ediliyor. Borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlandı. Paket kapsamında 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları 48 ay taksitle ödenebilecek. Peki, vergi affı başvurusu ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? İşte, vergi affı başvuru detayları...
#Vergi AffıEhliyetsiz, aşırı hız veya alkollü araç kullanan kişilere yüksek tutarlarda trafik cezaları kesilmektedir. Bu paralar için son ödeme tarihi belirlenmiştir. Bu tarihte ödeme yapılmaz ise aylık faiz işlenmektedir. Böyle durumlarda yapılandırma gibi fırsatlardan yararlanmak mümkündür. Taksitlendirme işlemi internet üzerinden kısa sürede gerçekleşmektedir. Peki Trafik cezası nasıl taksitlendirilir? Trafik cezası taksitlendirme nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
#Trafik Cezası Taksitle Ödenir MiSpor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi, önceki gün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. Avukat Dr. Rezan Epözdemir, kanuna dair tüm merak edilenleri anlattı.
#Rezan EpözdemirVergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvuruda bulunurken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı.
#Borç YapılandırmaVergi borcu yapılandırma ekranı üzerinden alınan başvurular için son tarih yaklaştı. Cumhurbaşkanı Kararı ile birer ay uzatılan borç yapılandırmaları Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi üzerinden ya da vergi daireleri ile gerçekleşecek. 4 milyon 336 bin mükellefin başvurduğu vergi borcu yapılandırma işleminde, vatandaşlar ilk taksitlerini peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım 2021 gününe kadar yapmaları gerekecek. Peki, vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? İşte, 2021 GİB borç yapılandırma başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Gelir İdaresi BaşkanlığıHazine ve Maliye Bakanlığının tebliğine göre, düzenlemeden yararlanmak isteyen borçlular, 31 Ağustos gün sonuna kadar ilgili idareye başvuruda bulunacak. Yapılandırılan borçların azami 18 eşit taksitte ödenmesi imkanı bulunuyor. İlk taksit ödeme süresi 30 Eylül mesai saati bitiminde sona erecek.
#Borç YapılandırmaBorç yapılandırma süreci başladı. KYK öğrenim kredisi, Trafik cezaları, MTV, vergi borcu gibi birçok borcun taksitli ödenmesini sağlayan yapılandırma başvurusu ağustos ayına kadar devam edecek. Var olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, internetten borç yapılandırma sürecinin detaylarını araştırıyor. Peki, internetten borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte borç yapılandırma sürecinin detayları
#Borç YapılandırmaVergi borcu yapılandırması için son günlere girildi. 1 Şubat tarihinde sona erecek olan yapılandırma süreci kapsamında MTV, SGK, KYK, Bağkur, trafik cezası gibi pek çok vergi kaleminde borçlar yeniden hesaplanacak. İlk taksit döneminde peşin ödeme yapılması halinde ise borçların yüzde 90'ında indirim sağlanacak. İşte, 1 Şubat tarihinde sona erecek olan vergi borcu yapılandırma işlemi ve %90 indirim imkanı hakkında merak edilen detaylı bilgiler
#Vergi Borcu YapılandırmaSosyal yardım ödemeleri devam ediyor ve 1000 TL pandemi başvuruları sürüyor. 3. Faz başvuruların devam ettiği sosyal yardımlarda başvuru ve sonuç sorgulama ekranları hakkında vatandaşların merak ettiği ve cevabını aradığı sorular bulunuyor. Başvuruların E-Devlet'ten T.C Kimlik numarası ile yapıldığı süreçte sonuç sorgulama ve başvuru ekranları E-Devlet aracılığı ile sorgulanabiliyor.. Bilindiğini üzere 3. faz dönemi dinamik bir dönem olarak açıklanmış ve 4. faz yerine başvuruların 3. faz döneminden devam edeceği duyurulmuştu. İşte E-Devlet sosyal yardım sorgulama ve başvuru ekranları.
#Pandemi YardımıVergi borcu yapılandırma ekranı, başvuru sürecinde son günler yaklaşırken vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. KYK, SGK, MTV, trafik para cezası, gibi bir çok vergi borcunu kapsayan yapılandırma başvuruları 1 Şubat 2021'de sona erecek. İnteraktif Vergi Dairesi'nin (www.ivd.gib.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacak olan vergi borcu yapılandırma işlemi 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayacak. İşte, vergi borcu yapılandırma başvuru ekranı ve konuyla ilgili bilgiler.
#Vergi Borcu Yapılandırma BaşvurusuYapılandırma borcu ödeme işlemi için son başvuru tarihi 1 Şubat 2021'e kadar uzatıldı. 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan yapılandırma işlemi İnteraktif Vergi Dairesi'nin (www.ivd.gib.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacak. 7 gün 24 saat online gerçekleşen yapılandırma borcu ödeme başvurusunu tamamlayan mükellefler, 6-9-12 ya da 18 taksitle borcunu ödeyebilecek. Peşin ödemelerde ise faiz silme olanağı sağlanacak. Peki, vergi borcu yapılandırma ve ödeme nasıl yapılır? İşte, e-Devlet yapılandırma ekranı ve ayrıntılar.
#Vergi Borcu Yapılandırma31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan yapılandırma kararı için başvuru süreci 31 Aralık 2020 tarihinde sona eriyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre süre uzatıldı.
#Borç YapılandırmaVergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması için yapılan düzenlemede başvuru süreci doluyor. Son günün 31 Aralık olarak belirlendiği yapılandırma işlemleri kapsamında bugüne kadar 6 milyon 575 bin mükellef başvuruda bulundu. 40 günlük süreçte ise toplam yapılandırmaya kabul edilen miktar 76 milyar 45 milyon 643 bin lira oldu.
#Borç YapılandırmaKYK borç yapılandırma işlemi e devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden alınmaya devam ediyor. Devlet tarafından sağlanan KYK kredilerini alarak, borcunu ödemekte zorlananlar, yapılandırma başvuru süresince, İnteraktif Vergi Dairesi'nin internet sitesi üzerinden müracaatlarını tamamlayacaklar. İmkandan faydalanmak isteyenler 31 Aralık tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. KYK borç ödemede, ilk taksit ödemesi ise Ocak 2021'de gerçekleşecek. İşte, 2020 KYK borcu yapılandırma başvurusu ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...
#KYK Borç Yapılandırma Başvurusu7256 yapılandırma süreci pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. KYK borçları ve SGK borçluları tarafından yakından takip edilen vergi borcu yapılandırma işlemi E-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV ile sosyal güvenlik primi, trafik, seçim, nüfus para cezaları gibi pek çok kalemde yapılacak olan vergi borcu yapılandırma işlemleri belirli işlemlerle tamamlanacak. KYK, MTV, SGK, GSS borcu ve pek çok kalemde borçlu kişilerin müracaat edebileceği vergi borcu yapılandırma süreci, internet üzerinden birkaç adımda gerçekleştirilebilecek. 7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında gerçekleşecek olan vergi borcu yapılandırma işlemleri ile ödemeler, 18 ay taksit ve toplam 36 ay vadede tamamlanacak. Peki, vergi borcu yapılandırma işlemi nasıl yapılır? İşte, adım adım yapılandırma süreci hakkında detaylı bilgiler
#Vergi YapılandırmaKYK yapılandırma başvurusu gündemde yer almaya devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan öğrenim kredilerini kullanıp borçlarını ödeyemeyenler, KYK yapılandırma başvurusunda bulunabilecek. geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul edilen KYK borç ve öğrenim kredisi yapılandırma İlk taksite kadar peşin ödeme yapılırsa ana para yanında faizler de silinecek. Ödemeler 2021'in başında başlayacak? Peki, KYK borç erteleme nasıl yapılır ve kimler faydalanacak? İşte, KYK yapılandırma başvurusuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...
#KykKYK kredi yapılandırma işlemi gündemde yer almaya devam ediyor. KYK borçlarını da içeren 'borç yapılandırma paketi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve maksimum 18 taksit yapılabilecek. Öğrenim kredisi borçlarını ödeyemeyenler KYK borç yapılandırma işlemiyle ilgili gelişmelere odaklandı. Peki, KYK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılacak? İşte, KYK öğrenim kredisi borç yapılandırma işleminin detayları...
#Kyk Borç YapılandırmaKYK borcunu yapılandırmak ya da borç erteleme işlemi gerçekleştirmek isteyen pek çok vatandaş, bu işlemin nasıl yapılacağını araştırıyor. Normal şartlar altında çıkarılan yapılandırma kanunları ile faydalanılabilen KYK borcu yapılandırma süreci, borcun ödenmemesi halinde takibe düşme durumlarında ise vergi daireleri tarafından da gerçekleştirilebiliyor. Peki, KYK borcu yapılandırma işlemi nasıl yapılıyor? İşte, KYK borç erteleme ve yapılandırma süreci hakkında bazı bilgiler
#KykKredi kartı doğru kullanıldığında avantajları olan bir ödeme aracı fakat pek çok tüketici yanlış kullanımdan dolayı kredi kartı borcu batağına saplanıyor. Bunda gelire uygun olmayan kredi kartı limitlerinin de asgari tutarı ödeme döngüsünün de yapılan gereksiz alışverişlerin de payı var.
#Hangikredi.Com