Trafik cezası nasıl taksitlendirilir? Trafik cezası taksitlendirme nasıl yapılır

Güncelleme Tarihi:

Trafik cezası nasıl taksitlendirilir Trafik cezası taksitlendirme nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:47

Ehliyetsiz, aşırı hız veya alkollü araç kullanan kişilere yüksek tutarlarda trafik cezaları kesilmektedir. Bu paralar için son ödeme tarihi belirlenmiştir. Bu tarihte ödeme yapılmaz ise aylık faiz işlenmektedir. Böyle durumlarda yapılandırma gibi fırsatlardan yararlanmak mümkündür. Taksitlendirme işlemi internet üzerinden kısa sürede gerçekleşmektedir. Peki Trafik cezası nasıl taksitlendirilir? Trafik cezası taksitlendirme nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Trafik borcu olan kişiler taksitlendirme yolunu aramaktadır. TBMM'den çıkan vergi yapılandırması kanunu ile vergi borcu taksitlendirilmesi tapılmaktadır. Bu sayede borcu olan kişiler kolay taksitler ile borç ödemesini yapabilmektedir.

Trafik Cezası Nasıl Taksitlendirilir?

Günümüzde trafikte bazı aramalar sıklıkla yapılmaktadır. Bu aramalarda trafik kurallarına uymayan kişilerin tespit edilmesi halinde kanunda belirtilen miktar doğrultusunda ceza verilmektedir. Fakat bazı cezaların tutarları çok daha fazla olmaktadır. Örneğin alkollü araç kullanmak veya ehliyetsiz araç kullanmanın cezası oldukça fazla olmaktadır. Bu nedenle bu cezalar için taksitli ödeme yöntemleri araştırılmaktadır.

Trafik cezası yapılandırma işlemleri vergi dairelerine gitmeden gerçekleşmektedir. Bu işlemler interanktif vergi dairesi internet adresinden yapılmaktadır. Bu adres www.ivd.gib.gov.tr adresidir. Bu sayede internetin olduğu her yerde telefonlardan, bilgisayarlardan veya tablet üzerinden trafik cezası yapılandırma işlemleri yapılmaktadır. Trafik cezası olanlar belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Taksitlendirme işlemleri vergi dairesinde de yapılmaktadır. Bunun için kişilerin ikamet adresindeki vergi dairesine üzerinden T.C. kimlik numarası yazılı olan kimlik ile beraber başvuruda bulunması yeterli olmaktadır. Ayrıca T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu pasaport veya sürücü belgesiyle de başvuru yapılabilmektedir. Gerekli olan formlar müracaat edilen vergi dairesince verilmektedir.

Trafik Cezası Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

Trafik cezası taksitlendirme vergi dairelerinde yapılabilmektedir. Bununla beraber e devlet üzerinden veya www.ivd.gib.gov.tr sitesi üzerinden de kısa bir şekilde taksitlendirme yapabilmek mümkündür. Trafik cezası taksitlendirme işlemi şu şekilde yapılmaktadır:

 - Bazı alacakların yapılandırılması kanunundan yararlanmak isteyen kişiler www.ivd.gib.gov.tr adresine giriş yapmalıdır.

 - Burada kullanıcı adı alanından giriş yapılması gerekir.

Haberin Devamı

 - Giriş yapılacak bir kullanıcı olmaması durumunda kayıt ol sekmesine tıklanmalı ve kayıt olma işlemleri gerçekleştirilmelidir.

 - Kayıt işlemlerinden sonra yapılandırma yaparak trafik cezası taksitlendirme işlemlerini buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yöntem ile kullanıcılar oturdukları yerden kısa sürede yapılandırma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra E-devlet üzerinden de taksitlendirme işlemleri başvurusu yapılmaktadır. E devlet üzerinden gerçekleştirmek için şu adımlar takip edilmelidir:

 - İlk olarak E-devlet üzerinde bulunan www.turkiye.gov.tr/gib-ivd adresine gidilmelidir.

 - Daha sonra yapılandırılması istenilen başvuru seçilmelidir.

Haberin Devamı

 - Burada taksit mi yoksa peşin mi olacağı seçilmelidir. Taksitli ödeme yapacak kişilerin taksit seçeneğini seçmesi gerekir.

 - Daha sonra ise başvuru tamamlanmalıdır.

Trafik cezalarında idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında %25 indirim yapıldığı da bilinmelidir. Taksitli ödemenin tercih edilmesi durumunda da .5 oranında indirim yapılabilmektedir. Fakat bunun için bazı şartlar bulunmaktadır. İlk taksitin süresinde ödenmesi şartı ile ikinci taksit ödeme süresi içerisinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde para cezaları ve idari para cezaları asıllarında .5 indirim yapılmaktadır. Trafik cezası kredi kartına taksit hizmeti veren bankalar ise şunlardır;

 - Akbank

 - Aktifbank Yatırım Bankası

Haberin Devamı

 - Albaraka Türk Katılım Bankası

 - Alternatif Bank

 - Anadolu Bank

 - Denizbank

 - QNB Finansbank

 - ICBC Turkey Bank

 - ING Bank

 - Kuveyt Türk Katılım Bankası

 - Odeabank

 - Şekerbank

 - Ziraat Bankası

 - Türkiye Finans Katılım Bankası

 - TEB

 - Halk Bankası

 - Garanti Bankası

 - Yapı Kredi Bankası

 - Vakıflar Bankası

 - İş Bankası

 

BAKMADAN GEÇME!