Kuru fasulye, nohut, mercimek ve diğer bakliyatlar sofraların vazgeçilmezi. Besin kaynağı olan bu besinler evde muhafaza edilirken böceklenme, kurtlanma gibi sorunlardan dolayı bozulabiliyor. Fakat kolayca uygulayabileceğiniz birkaç basit formülle bakliyatların böceklenmesine son verebilirsiniz. İşte pirinç, kuru fasulye, nohut ve bulguru aylarca böceklenmeden ve kurtlanmadan koruyacak o püf noktaları...
#BakliyatNokta kadar küçük olan böceklerin varlığı pek çok insanı rahatsız etmiştir. Bu böceklerin neden olduğu ve bu böceklerden ne şekilde kurtulmak mümkün olur gibi konular da çok merak edilmektedir. Nokta kadar olan küçük böceklerin oluşumu ve nasıl ortadan kalkacağı ile ilgili sizler için derledik.
#BöcekMarmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi, mavi ve siyah renklerde akmaya başladı. Birçok fabrikanın ve yerleşim yerinin bulunduğu bölgede, kimyasal atıklar nedeniyle rengi değiştiği iddia edilen derenin çevresi de çocukların oyun alanı oldu. Derenin renginin zaman zaman yeşil ve kırmızıya da döndüğünü söyleyen çevre sakini Göktuğ Aktan, "Bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Böceklenme, sineklenme gibi bir durumla henüz karşılaşmadık ama karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Bizi de doğal olarak tedirgin ediyor" dedi.
#Ayamama DeresiMarmara Denizi'ne dökülen Ayamama Deresi, mavi ve siyah renklerde akmaya başladı. Birçok fabrikanın ve yerleşim yerinin bulunduğu bölgede, kimyasal atıklar nedeniyle rengi değiştiği iddia edilen derenin çevresi de çocukların oyun alanı oldu. Derenin renginin zaman zaman yeşil ve kırmızıya da döndüğünü söyleyen çevre sakini Göktuğ Aktan, "Bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Böceklenme, sineklenme gibi bir durumla henüz karşılaşmadık ama karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Bizi de doğal olarak tedirgin ediyor" dedi.
#Marmara DeniziGünlük hayatımızda çoğumuzun kamelya ya da çardak ismi ile bildiği kameriyenin anlamı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kameriye kelimesi TDK sözlüğünde en çok aranan kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelime, genellikle çardak ya da kamelya ismi ile bilinir. Kameriye nedir sizler için derledik.
Ofis veya ev mobilyalarınızda kullanmak için en iyi ama en uygun fiyatlı ahşap kompozi arıyorsanız, Yonga Levha tam da bu iş için diyebiliriz. Pek çok kişi son zamanlarda Yonga Levhanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını merak ediyor. Yonga Levha hakkında aradığınız tüm bilgileri sizler için derledik.
#Yonga Levha Nedir?Mandalina ağacı görüntüsü ve lezzetli meyvesi ile çok sevilen bir ağaç türüdür. Mandalina ağacı turunçgiller grubuna dâhildir ve saksıda bile yetişmesi mümkündür. Meyvesi vitamin açısından oldukça zengindir ve son derece güzel bir görüntüye sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bitkilerin dekoratif amaçlı kullanılması bu alanda profesyonelliği getirmiştir. Peyzaj anlamında yapılanlar bunlara en güzel örnekleri oluşturmaktadır. Bonsai yetiştiriciliği de bu anlamda insanların merakını cezbeden bir dekorasyon bitkisi olarak ortaya çıkmaktadır. İşte bonsai hakkında bilmek istediğiniz bütün detayları derledik.
Ev bitkilerinde, açık havada yetişen bitkilere göre daha az sorunla karşılaşılır. Herhangi bir böceklenme veya hastalık belirtisi erkenden farkedilir. Eğer bitkilerinizi düzenli olarak incelerseniz, meydana gelen bozuklukları ilerlemeden tespit edebilir ve iyileştirebilirsiniz.
#BitkiHepimizin bildiği gibi kuruyemişler de doğru miktarda tüketildiğinde, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Son zamanlarda faydalarıyla sürekli adını duyuran pikan cevizi ise sağlıklı atıştırmalıklar listesinin başlarında yer alıyor.
#Pikan CeviziYazın bitmesi doğadan, yeşillikten, rengârenk çiçeklerden kopmamız anlamına gelmiyor. Evdeki küçük alanlarımızı yeşillendirebilir, hatta kendimize mini bir bostan bile yaratabiliriz. Ekim ayı aslında bitki yetiştirme konusunda en önemli yenilenme zamanlarından. Bu dönemde toprak yenileme ve bitki bakımı gibi ayrıntıları, işi bilenlere sorduk.
#Gazetehaberleriİstanbul Kadıköy’de tarihi Salı Pazarı’na kurulan Üretici Kooperatifi Pazarı, şehrin 151 köyündeki üreticileri aracı olmadan tüketiciyle buluşturuyor. Şimdilik sadece pazar günleri açılan pazara gittik; sebze, meyvenin tadına baktık, üreticilerle görüştük.
#GazetehaberleriFındık, fıstık, ceviz, kabak çekirdeği ve badem gibi yağlı tohumlu besinlerin B grubu vitaminleri, mineraller, yağ ve protein bakımından zengin besinler olduğunu, her gün belirli bir miktarda tüketilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Y. Birol Saygı, bu besinlerdeki böceklenme ve küflenmeye karşı uyardı: "Küflerin hedef organı karaciğer olmakla birlikte diğer dokularda da hasarlara veya tümörlere neden olabilir. Saklanan yerlerin bağıl nem oranları % 60’tan fazla olmamalı. Tuz, nemi çektiğinden evde yağlı tohumları saklarken iri tuz kullanılmalı. Serin yer tercih edilmeli."
#KuruyemişDoğayla iç içe yaşayan Anadolu köylüsünün bilgeliği bilimsel olarak da ispatlandı. Antalya'da Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü'nde, Anadolu köylüsünün 'Ay'ın yenisinde olur börtü böcek, eskisinde olur börek çörek', 'Kesme odunu Ay büyürken, kırk koyunu küçülürken' gibi inanışlar bilimsel bir çalışmaya konu oldu.
#Ay