Tarımda çiftçi dostu olarak bilinen ve zararlı böceklerle beslenen, Türkiye’de nadir olarak görülen 2 gram ağırlığındaki sivriburun canlı, Şanlıurfa’da doğa fotoğrafçısı tarafından görüntülendi. Kuyruğuyla birlikte ortalama 5 santim uzunluğunda olan canlı fotoğraflandıktan sonra tekrar doğaya bırakıldı.
#Sivriburun CanlıTurgor basıncı, bitki hücresinin suya konduktan sonra içine su aldığı bilinmektedir. Saf suya konan bitki hücrelerinin aldığı suyla şişmesine turgor basıncı denmektedir. Hücrelerin su alış verişini konu alan turgor basıncı sınavlarda da çıkabilmektedir. Ostomik basınç denen hücre özsuyu yüksektir. Bundan dolayı da dış ortamda bulunan suyun içe doğru hareketi gözlemlenmektedir. Turgor basıncı nedir? Nasıl artar ve nelere bağlıdır? Turgor basıncı bitkilerde ne işe yarar? İşte, tüm detaylar.
#AraştırmaAFYONKARAHİSAR Kültür ve Turizm Müdür vekili Mehmet Tanır, yürütülen yüzey araştırmaları sonucunda Gebeceler beldesinde yaklaşık 12 milyon, Sandıklı’ya bağlı Karkın Köyü bölgesinde ise 9 milyon yıl öncesine tarihlenen hayvan fosilleri bulunduğunu açıkladı.
#AfyonkarahisarAnkara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çetin, Türkiye’de son günlerde yaşanan kene kábusuyla yanlış yöntemle mücadele edildiğini savunarak, doğal denge içerisinde kene sayısının kanatlı hayvanlarca azaltılacağını belirttiler.