Mevsimlerdeki değişim Ege adalarının işine yaradı, turizm sezonu kasıma kadar uzadı. Su yüzülecek kadar sıcak, sokaklar saatlerce yürüyecek kadar ılık. Yazın sık sık ziyaret etsem de plajlarından ayrılamadığım Kos’u bu kez çarşı-pazar gezip antik kentlerinden lokantalarına detaylı bir rehber hazırladım.
#KosParis’te son yıllarda kapısında en uzun sıra olan, hakkında en çok konuşulan restoranlar onlar. Onlar bistro ve gastronomi kelimelerinin birleşiminden oluşan ‘bistronomi’ akımının öncüleri. Fransız mutfağının enternasyonal lezzetle karışımını sunan bistronomilerde üstelik fiyatlar bilinen pahalı Fransız restoranlarının aksine daha uygun.
#BistronomiSeine Nehri’nin kuzey kıyısı (Rive Droite) son yıllarda dünyadaki değişimlere ve yeni modalara açılırken, güney kıyısı (Rive Gauche) Paris’in gerçek ruhunu koruyor. Kafe terasları, dış cephesi mermer kaplı binalar, zarif giyimli Parisliler zaman ötesi bir tablo oluşturuyor. Tüm bunlar Seine’in güney semtlerinin değişime dirençli olduğu anlamına gelmiyor. Hiç değilse şimdilik klasik zarafet, global şablonlara karşı üstünlüğünü koruyor.
#Seyahat