İnsan sağlığı açısından faydalı olan ve ekonomik bir taşıt olan bisikletin tarihi, internette araştırılmaya devam ediyor. Hafif, iki tekerlikli, sürücüsü tarafından hareket ettirilen ve yönlendirilen bisikletin icadının 13. yy olduğu rivayet ediliyor. Peki, bisiklet ne zaman icat edildi, kim icat etti? İşte bisikletin kısa tarihi ve konuyla ilgili detaylar.
#Bisiklet Ne Zaman İcat EdildiYolculuk her mevsim güzel olsa da sonbahar çok farklı… Yeşilden sarıya ve turuncuya dönen ağaçların yarattığı renk cümbüşünü yürüyüş yaparak izlemek insana huzur veriyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Sonbaharın doğa harikası yürüyüş rotaları hangileri?' diye sorduk. Likya’dan Frig’e, Tarihi Roma Yolu’ndan milli parklara kadar 10 rotayı önerdiler.
#RotaBisikletin ilk geldiği 1890’lı yıllardan bu yana aradan geçen 120 yıllık sürede Türkiye’de bisikletin hem gündelik hayattakullanımı artmış, hem de sportif anlamda hareketlilik yaşanmıştır. Ancak Türkiye’de bisikletin sağlıklı ulaşım aracı olarak gelişmiş ülkeler düzeyinde yaygın bir şekilde kullanıldığını söylemek zordur. Beden sağlığı, enerji tasarrufu, çevre bilinci gibi nedenlerle bisiklet kullanımının teşvik edilmesi, kentlerde yolların buna göre düzenlenmesi çağdaşlığın bir gereğidir.
#BisikletEn keyifli ve en sağlıklı ulaşım aracı olarak öne çıkan bisiklet, aynı zamanda günümüzde eğlence amaçlı yoğun olarak değerlendirilmektedir. İki tekerlekli ve hafif yapısı ile kolay kullanım imkanı sağlayan bu ulaşım aracının kim tarafından ve ne zaman bulunduğuna dair internetten çok sık araştırma yapılıyor. Peki, bisikleti kim buldu ve icat etti? Bisiklet ne zaman bulundu? İşte bilinmesi gerekenler.
#Bisikleti Kim Buldu Ve İcat Etti?Bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişiklikler ve bisikletin gelecekte uğrayabileceği değişiklikler hem sağlıklı hem de ekonomik olan bu taşıt hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. Peki, bisikletin gelişiminde rol oynayan mucitler ve bilim insanları kimlerdir? Bu kişilerin bisikletin gelişiminde katkılar neler oldu? İşte, bisiklet icadından günümüze gelinceye kadar uğradığı değişiklikler hakkında bazı bilgiler
#BisikletDünya değişiyor, müzik de öyle... Artık yetenekli insanların ‘keşfedilmek’ için herhangi bir aracıya ihtiyacı yok. Sahneler, ama özellikle ‘bilgisayar ekranları’, ‘akıllı telefonlar’ çok genç sanatçılara emanet. Gazetemiz son dönemde bu isimleri artan bir dikkatle izliyor. Çoğunu sayfalarına taşıyor, manşete çıkarıyor. Hürriyet yazarı Kanat Atkaya geçen pazarki köşe yazısında taşları yerine oturttu: Bu müzikte ‘yeni bir dalga’ dedi. Hızını internet devriminden, gücünü baskı ve özgürlük duygularını bir arada yaşayan gençlerin isyanından alan bu ‘yeni dalga’yı mercek altına aldık. Müzisyenlerle konuştuk, konserlerini izledik. Yaklaşın, size umut ve ilham veren şeyler anlatacağız...
#Müzik