Bilgisayarın en önemli bileşeni olan Bios, donanım ile işletim sistemi arasındaki iletişimi sağlar. Bazı durumlarda Bios'ta hatalarla karşılaşılabilir, donanım ile uyumsuz olabilir. Bu sorunları çözmek için veya yeni özellikleri edinmek için Bios'un güncellenmesi gerekir. Peki, Bios güncelleme (update) nedir, nasıl güncellenir? İşte merak edilenler...
#Bios GüncellemeWindows 10'da sanallaştırma, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10'da sanallaştırmanın nasıl yapıldığını öğrenebilir ve nasıl açıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10'da sanallaştırma nasıl yapılır? Windows 10 sanallaştırma nasıl yapılır detayları ile derledik.
Windows kullanıcıların zaman zaman yaşadığı sorunlardan biri mavi ekran sorunudur. Her ne kadar Windows 10’da bu sorun çok görülmese de bazı durumlarda halen bu sorun yaşanabilmektedir. Özellikle mavi ekran hatası ile beraber olabilecek birçok kayıp kullanıcıları rahatsız etmektedir. Windows 10’da mavi ekran hatası nasıl olur, Windows 10 mavi ekran sorunu çözümü hakkında detayları derledik.
Bilgisayarlar günümüzün en çok kullanılan elektronik cihazları arasında yer alıyor. Bireyler bilgisayarda yer alan bios ayarlarına girebilmek ve işlem yapabilmek için bazı araştırmalar yapabiliyor. Bioasa nasıl girileceği konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar, internet üzerinde bios ayarlarına nasıl gireceğini araştırabiliyor. Bioasa nasıl girilir? Windows 10'da BİOS nasıl açılır? Bios bölümüne giriş yapabilmenin yollarını sizler için derledik.
#BiosaBilgisayarınız açılmıyorsa bunun birden fazla sebebi olabilir. Bilgisayar açılmıyor ne yapmam gerekir? Bilgisayarım açılmıyor yapılacaklar (Siyah ile Mavi Ekran ve Ses gelmeme) nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Bilgisayar Açılmıyor Ne Yapmam Gerekir?Siber güvenlik araştırmacıları, aygıt yazılımı önyükleme kiti olarak bilinen ve çok nadir görülen bir kötü amaçlı yazılım türünü kullanan gelişmiş bir kalıcı tehdit (APT) casusluk kampanyasını ortaya çıkardı. Çağdaş bilgisayarların önemli bir bileşeni olan Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arayüzünde (UEFI) tespit edilen bu zararlı yazılım, siber güvenlik uzmanlarınca keşfedildi.
#KasperskyASUS, PCI Express 4.0 teknolojisini orta seviye sistemlere getiren AMD B550 yonga setiyle donatılmış yeni anakartlarını duyurdu. AMD B550 anakartlar, 3. Nesil AMD Ryzen masaüstü işlemcilerle genel amaçlı 20 adet PCIe 4.0 veri yolu kullanmaya olanak veriyor. Tüm yeni ASUS B550 anakartlarda, ana PCIe yuvası 16 veri yoluyla PCIe 4.0 bağlantısı sunuyor. Doğrudan 3. Nesil AMD Ryzen işlemciler üzerinden dört adet USB 3.2 Gen 2 girişiyle 10 Gbps hız almak da mümkün oluyor.
#AsusKaspersky Lab, tedarik zinciri saldırısı olarak bilinen bir yöntemle çok sayıda kullanıcıyı etkileyen yeni bir gelişmiş kalıcı tehdit (APT) keşfetti. Yapılan araştırmada, ShadowHammer Operasyonu’nun ardındaki tehdit grubunun Haziran ile Kasım 2018 arasında bir arka kapı aracılığıyla ASUS Live Update kullanıcılarını hedef aldığı tespit edildi. Kaspersky Lab uzmanları saldırının tüm dünyada bir milyondan fazla kişiyi etkilemiş olabileceğini tahmin ediyor.
#KasperskyBilgisayarınızın başındasınız ve tam işinize odakladığınız bir esnada olabilecek en kötü şey başınıza geliyor. PC'niz çöküyor ve ne yapacağınız hakkında hiçbir fikriniz yok. Bu noktada bir kafa karışıklığı ve çaresizlik hissetmeniz çok normal ama yine de endişeye kapılmamalısınız. Tam da bu gibi durumlar için hazırladığım bu rehber sayesinde PC'nizin neden çöktüğünü tam olarak tespit edebilecek ve dolayısıyla ne yapmanız gerektiğini de bileceksiniz.
#Windows200 yılında Rus bir siber dolandırıcı grubunun, ATM’leri kullanıcılarının paralarını çalmak amacıyla kullandığı keşfedilmişti. Bu; ATM’leri hedef alan ilk kötü amaçlı programdı. Yedi yıl sonra, siber suçlular bu kötü amaçlı programı yeniden kullanmaya başladı: ancak hem hırsızlar, hem de programlar gelişti. Bu kez dünyadaki bankalara ve müşterilerine karşı daha da gelişmiş bir tehdit sözkonusu.
#Siber Güvenlik