Türkiye’de, enerji tüketiminde yeni bir dönem başlıyor. 1 Ocak’tan itibaren 5 bin metrekareden büyük olan tüm binaların enerji performans sınıfının en az “B” olacak şekilde inşa edilmesi ve tükettikleri enerjinin en az yüzde 5’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamaları zorunlu olacak.
#EnerjiKolay ulaşılabilir çözümlerle Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesine destek veren Garanti BBVA, Bireysel Çatı Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ürününün ardından Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı ürününü de hizmete sundu. Yalıtım ile enerji tasarrufu bilincini yayma ve bu sayede sürdürülebilir yapılar oluşturma misyonu ile hareket eden İzocam ile iş birliği yapan Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkıda bulunuyor.
#GarantiEnerjiyi verimli kullanmayanlara yönelik olarak 2009 yılında uygulanacak idari para cezaları yüzde 12 oranında artırılmasına karşın vatandaşların bu konuda yeterince bilinçli olmadığı belirtildi. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama ile enerji israfının cezası 600 TL’den başlayarak 60 bin TL’ye kadar çıktığı hatırlatıldı.
Türkiye'de yeni yıldan sonra zorunluluğu başlayacak olan enerji kimlik belgeleri ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu. "Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda alım satım yapılmayacak" diyen Bakan Dönmez, vatandaşlara son tarihle ilgili de hatırlatma yaptı. Peki, Enerji kimlik belgesi son gün ne zaman? Enerji kimlik belgesi başvurusu nereye yapılır? İşte, o konu ile ilgili detaylar.
#Enerji Kimlik Belgesi Nasıl AlınırEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yeni yıldan itibaren binaların enerji kimlik belgesi olmadan alımı satımı ve kiralanması yapılmayacağını duyurdu. Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen enerji kimlik belgesi (EKB) uygulamasında süre yaklaşırken mülk sahipleri de konuyla ilgili detayları yoğun şekilde araştırmaya başladı. Peki, enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi nereden alınır?
#Enerji Kimlik Belgesi NedirYeni yıla kısa süre kala, 2020 yılında kullanılması zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) vatandaşların gündemine gelmeye başladı. Önümüzdeki aylardan itibaren binalarda alım, satım ve kiralama işlemlerinde enerji kimlik belgesi düzenlenme şartının aranacak. Peki, Enerji Kimlik Belgesi nedir nasıl alınır? EKB son başvuru tarihi ne zaman? işte, Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Enerji Kimlik Belgesi NedirEnerjinin etkin ve verimli kullanımı, israfın önlenmesi ve çevrenin korunmasını sağlamak için asgari olarak binanın enerji ihtiyacı, enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri ve ısıtma/soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içeren Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip bina sayısı 920 bine çıktı.
#Enerji Kimlik BelgesiIsı kullanımı, teknik altyapı ve yalıtım malzemesi kalitesini gösterecek ‘Enerji Kimlik Belgesi’ olmadan binaların alım satımı yapılamayacak, kiraya verilemeyecek, elektrik ve su abonelikler dahi alınamayacak 2 Mayıs’tan itibaren başlayacak zorunluluk 2011’den önce ruhsat alınmış binalarda geçerli olacak.
#Enerji Kimlik Belgesi