Etiler’de önceki gün görev yaptığı okulda silahla ateş eden Bilişim Teknolojileri öğretmeni Serdar Alagöz’ü (34) yakalayarak polise teslim eden kantin görevlileri, “Tamamen çıldırmıştı. Silahını kurusıkı zannedip üstüne atladık” dedi.
#Serdar AlagözDijitalleşmenin iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını söyleyen Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, “İşe alım ve oryantasyon süreçlerini dijital ortamlarda gerçekleştiriyoruz. Esnek çalışma modelimiz sayesinde sınırları ortadan kaldırdık. Tüm insan kaynakları süreçlerimizi tek bir platformda birleştirerek, çalışan deneyimini dijitalleştiriyoruz ve bu konuda da sektörlere örnek olduğumuzu gururla söyleyebilirim. İnsana yatırım yapmaya ve Turkcell’in sektöre öncülük eden insan kaynakları stratejisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
#TurkcellGünümüzün en ‘trend’ konusu açık ara yapay zekâ. Üniversite sonuçlarına göre gençlerin en çok başvuru yaptığı alanlardan biri de ‘yapay zekâ’. AB de geçen haftalarda dünyanın ilk ‘Yapay Zekâ Yasası’nı yürürlüğe soktu. Peki robotlar bir gün dünyayı ele geçirecek mi? Gelecekte bizi ne bekliyor? Teknolojist, girişimci, uzun yıllar global teknoloji şirketi Intel’in en üst düzeydeki Türk profesyoneli olan, ‘Ayşegül Işınla Bizi’ kitabının yazarı, TÜSİAD’ın Silikon Vadisi Ağı kurucusu Ayşegül İldeniz’le buluştuk; önce eski albümleri karıştırdık, sonra ‘geleceğe ışınlanarak’ bu soruların cevaplarını aldık.
#TÜSİADAlara Urunga, bakteriler üzerine çalışmaları ve müziğe olan yeteneğiyle Oxford’a kabul edildi. 4 yıl biyokimya eğitimi alacak olan Alara, 64 bin sterlinlik Reach Oxford Scholarship bursuna da hak kazandı. Lisedeyken kuantum bilgisayarları ve kodlama üzerine çalışmalar yapan 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz ise Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi. Sıla Nur, yıllık 91 bin 500 dolar eğitim desteği alacak.
#Alara UrungaAK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, depreme dayanıklı alanlarla ilgili çalışmaları bulunduğunu belirtip, "Hızla şehrimizdeki hastane, okul gibi kamu binalarının depreme dayanıklı hale gelmesi için bugüne kadar İstanbul'da uygulanan projeyi hayata geçireceğiz. Cumhurbaşkanımızla görüştük. Şehrimizi daha dirençli hale getireceğiz" dedi.
#İzmirMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk Yazarİstanbul'da savunma, havacılık ve uzay alanında ilk olacak Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (MTAL) açılışı için imza töreni düzenlendi. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli bir arefede olduklarına dikkat çekerek "İlk kez bu okulumuzda, tüm öğrenciler, ki 50 öğrenci alacağız. Her bir öğrenci asgari ücret kadar burs alacak" dedi.
#BaykarKıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 52 personel alımını İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek. Mühendis, Tekniker, gemici, yağcı personeli kadrolarında istihdam sağlayacak olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, personel alımı sürecini İŞKUR aracılığıyla yürütecek. İşte, İŞKUR Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru detayları
#Kıyı EmniyetiMillî Eğitim Bakanlığı, 2022 yılının ilk 5 ayında meslek liselerinin üretimden elde ettiği geliri 559 milyon 899 bin 226 lira olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki gelir ise 169 milyon 370 bin 795 liraydı. Meslek liseleri geçen yıla göre yüzde 231 oranında gelirini artırdı.
#MEBÜlkenin birçok noktasındaki meslek liseleri adeta fabrika gibi çalışıyor. Gaziantep’te, 3 ayda 7 milyon lira ciroya ulaşan lisede, her gün 20 bin kişilik yemek pişiriliyor. Fırat Kalkanı Bölgesi’ndeki hastanelere yemek buradan gidiyor. Ankara’daki öğrenciler, sıra-dolap yapımından bilişime kadar birçok alanda işbaşında. Kumburgaz’da ise harabeden tam donanımlı bir mutfağa dönüşen binada, binlerce kamu ve özel sektör çalışanı için üretim yapılıyor.
#Meslek LiseleriOkulöncesi eğitimi, önemi ve gerekliliği günden güne daha iyi anlaşılan bir eğitim devresidir. Geçmiş yıllarda okulöncesi döneme atfedilen anlam sadece ilkokula hazırlık ile sınırlıyken, günümüzde bu anlayış önemli ölçüde değişmeye başlamıştır. Ata Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, çocuklarını anaokuluna göndermeye karar veren aileler için anaokulu seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.
#AnaokuluÖzellikle katma değerli üretime odaklanan Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) Başkanı Cem Hısımcıl, “Verdiğimiz yüksek hizmet kalitesi ile sanayicilere dünya piyasalarıyla rekabet etme şansı tanıyoruz. Onların hedeflerine ulaşabilmelerinde destek oluyoruz” dedi.
#GazetehaberleriBakan Varank, dünyanın önde gelen yazılım okullarından 42'nin 23 ülke ve 36 kampüslük uluslararası ağına Türkiye'yi eklediklerini belirterek, "Gençlerimiz uluslararası standartta yazılım eğitimi alacak." ifadesini kullandı.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankAnkara Ticaret Odası (ATO) Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek amacıyla başlattığı ‘81 İlde 81 Okul Projesi’ kapsamında ATO’nun hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
#ATOAdalet Bakanlığı, memur alımı sınav atama ve nakil yönetmeliği değişti. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bazı bölüm mezunlarına alım sürecinde öncelik tanınacak. İşte, Adalet Bakanlığı memur alımı sınav atama ve nakil yönetmeliği hakkında detaylı bilgiler
#Adalet Bakanlığı Memur Alımıİzmir Özel Türk Koleji, müfredatına entegre ettiği dijital okuryazarlık, dijital vatandaşlık ve dijital farkındalık konuları ile “Common Sense” okulu olmaya hak kazandı. İTK Bilişim Teknolojileri Bölümü tarafından dijital vatandaşlık & dijital farkındalık konusunda yapılan çalışmalar tüm dünyada bu konudaki en önemli kuruluş olan Common Sense tarafından akredite edildi.
#İzmirMüzik öğretmenliği, çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda gençlere, çocuklara ve yetişkinlere müzik eğitimi veren eğitimcidir. Müzik öğretmenliği nedir? Mezunları ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Müzik Öğretmenliği Bölümü Nedir Ve Mezunu Ne İş Yapar?Netaş 53 yıllık geçmişindeki bilgi ve birikimini n-telligent institute ile tüm ekosistemine açtı. n-telligent institute kapsamında online ve yüz yüze verilecek eğitimlerle uç teknolojilere ilişkin detaylı bilgiler sağlanıyor. Sektörde “Mühendis Okulu” olarak adlandırılan Netaş dijital teknolojinin tüm alanlarında ihtiyaca yönelik eğitimler sağlarken bununla da kalmayıp iş hayatına ilişkin de eğitimler sunuyor.
#NetaşKatma değerli bir büyümeye giden yolda, yeni teknolojileri odağına alan parlak fikirlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’de Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu İmza Töreni programında konuştu.
#GazetehaberleriSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün girişimcilik ekosistemi adına çok vizyoner bir adım attıklarını belirterek, "İmzalanacak sözleşmeyle, ülkemizde ilk defa bir teknoparkla katılım bankaları ortaklığında girişim sermayesi fonu kurulmuş olacak." dedi.
#Mustafa VarankTakım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), dijitalleşme ve otomasyon kullanımının giderek arttığı sanayide, "robot uzmanlığı, siber güvenlik analistliği, bulut mimarı ve sanal gerçeklik tasarımcılığı" gibi mesleklerin öne çıktığına dikkat çekti.
#Sanayi